27 Απρ 2024
READING

Το νέο Starbucks στην Ιαπωνία διαθέτει ειδικούς χώρους στους πελάτες για εργασία

2 MIN READ

Το νέο Starbucks στην Ιαπωνία διαθέτει ειδικούς χώρους στους πελάτες για εργασία

Το νέο Starbucks στην Ιαπωνία διαθέτει ειδικούς χώρους στους πελάτες για εργασία

Η Starbucks Japan συνεργάστηκε με τη ThinkLab, μια εταιρεία συμβούλων σχεδιασμού, για να αναπτύξει την ιδέα του συνεργατικού χώρου.

Το κατάστημα, στη γειτονιά Ginza του Τόκιο, διαθέτει ένα τυπικό μοντέλο Starbucks to-go στον πρώτο όροφο.

Στον δεύτερο όροφο, ωστόσο, το κατάστημα έχει εισαγάγει ιδιωτικούς τηλεφωνικούς θαλάμους με δυνατότητα τηλεδιάσκεψης, τους οποίους οι πελάτες μπορούν να κάνουν κράτηση εκ των προτέρων. Είναι σαν ένα WeWork με περισσότερες επιλογές ποτών.

Είναι μια εκπληκτική κίνηση, δεδομένου ότι η Starbucks έχει αγκαλιάσει ολόψυχα τη φύση της υπηρεσίας της εδώ και χρόνια – με στόχο να συνεχίσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Οι πελάτες παραλαμβάνουν τον καφέ τους στον πρώτο όροφο, στον οποίο πραγματοποιείται επίσης η παραγγελία και η πληρωμή μέσω της εφαρμογής Starbucks για κινητά, επιτρέποντάς στους πελάτες να ολοκληρώσουν τις παραγγελίες τους εκ των προτέρων.

Αλλά αν θέλετε να μείνετε εκεί  και να κάνετε κάποια εργασία ή τηλεφωνική κλήση , μπορείτε να κάνετε κράτηση για έναν από τους τέσσερις θαλάμους σε ένα ημι-ιδιωτικό δωμάτιο στον επάνω όροφο.

Οι πελάτες μπορούν επίσης να κάνουν κράτηση θέσεων στα  τραπέζια για μικρές ομαδικές συζητήσεις.

Υπάρχει επίσης ένας ιδιωτικός χώρος εργασίας που ονομάζεται “ThinkLab” που χαρακτηρίζεται ως «το περιβάλλον με την υψηλότερη συγκέντρωση» και μπορεί να πραγματοποιηθεί και πάλι κράτηση μέσω μιας εφαρμογής.

Ακριβώς όπως και η εφαρμογή Starbucks για κινητά, αυτό είναι όλα σε ένα: μπορούν να κάνουν κρατήσεις, να πληρώσουν και να χρησιμοποιήσουν τον χώρο.

Ένας εκπρόσωπος της Starbucks ανέφερε ότι δεν υπάρχουν παρόμοιες καφετέριες στις Ηνωμένες Πολιτείες και η εταιρεία δεν έχει προς το παρόν σχέδια να επεκτείνει το μοντέλο.

Σε κάθε περίπτωση, λόγω του COVID-19,  είναι ασφαλές να πούμε ότι θα χρειαστεί λίγος χρόνος προτού επιχειρήσουμε να πραγματοποιήσουμε συνεργασίες έξω από τον δικό μας χώρο, το σπίτι. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.