18 Απρ 2024
READING

Ο COVID-19 ενισχύει τη ζήτηση των προϊόντων με απλά συστατικά και διαφάνεια ετικέτας 

4 MIN READ

Ο COVID-19 ενισχύει τη ζήτηση των προϊόντων με απλά συστατικά και διαφάνεια ετικέτας 

Ο COVID-19 ενισχύει τη ζήτηση των προϊόντων με απλά συστατικά και διαφάνεια ετικέτας 

Μια νέα μελέτη από το Κέντρο Ελέγχου Νόσων διαπιστώνει ότι, μετά την πανδημία COVID-19, το 40% των ενηλίκων στις ΗΠΑ αγωνίζονται με θέματα ψυχικής υγείας και με άγχος.

Σύμφωνα με την Gallup, το 36% των ενηλίκων των ΗΠΑ δηλώνουν ότι αισθάνονται συγκλονισμένοι μόνο  από την ποσότητα των πληροφοριών σχετικά με τον κοροναϊό.

Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορούμε να μάθουμε αυτή την περίοδο που πολλοί από εμάς αγχωνόμαστε με τα νέα πράγματα για τα οποία πρέπει να ανησυχούμε, για τα νέα θέματα που πρέπει να εκπαιδευτούμε και τους νέους τρόπους ζωής.

Ενώ οι επιχειρηματικοί ηγέτες σε όλο τον κόσμο μεταπηδούν από τη διαχείριση κρίσεων στον μελλοντικό σχεδιασμό, πολλοί αναρωτιούνται ποιες θα είναι οι ανάγκες των πελατών τους τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια.

Ένα ανήσυχο κοινό, δυστυχώς, δεν είναι κάτι νέο. Εδώ και χρόνια, τα ποσοστά άγχους αυξάνονται, ειδικά μεταξύ εκείνων κάτω των 40 ετών.

Σε μια μελέτη  που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Datassential πέρυσι, διαπιστώθηκε ότι το 52% των 1.100 συμμετεχόντων στην έρευνα συμφώνησαν με τη δήλωση «Γενικά, το επίπεδο άγχους μου είναι υψηλό».

Αυτό το ποσοστό αυξήθηκε στο 60% μεταξύ των Millennials και στο 59% μεταξύ των ερωτηθέντων Gen Z. Αυτό το εύρημα είναι σύμφωνο με πολλές άλλες αναφορές.

Ως ένα επιπλέον παράδειγμα, σύμφωνα με τους διευθυντές του Συλλόγου Πανεπιστημίων και Κολλεγίων, ξεκινώντας το 2009, το άγχος ξεπέρασε την κατάθλιψη  ως την κορυφαία ανησυχία μεταξύ των φοιτητών κολεγίου και ο αριθμός των φοιτητών που βιώνουν άγχος αυξάνεται σταθερά.

Οι λόγοι για την αύξηση του άγχους είναι πολλοί, αλλά ο αντίκτυπος στις απαιτήσεις των πελατών είναι  μάλλον απλός. Τα τελευταία πολλά χρόνια, οι αγοραστές έχουν προσανατολιστεί σε brands και υπηρεσίες που είναι διαφανείς, «ειλικρινείς» και βολικές.

Για να αντιμετωπίσουμε έναν κόσμο που φαίνεται να γίνεται πιο ανησυχητικός, αγχωτικός και χαοτικός, πολλοί έχουν αρχίσει να ζητούν από τα brands της καθημερινότητας  για να μας βοηθήσουν να απλοποιήσουμε τουλάχιστον μια μικρή πτυχή της ζωής μας: Αποφασίζοντας τι καταναλώνουμε.

Με τη σειρά τους, οι αγοραστές ζήτησαν από τις εταιρείες να απλοποιήσουν τα προϊόντα τους με εύκολα, κατανοητά συστατικά και διαφανή προμήθεια. Σε μια έρευνα  , περισσότεροι από τους μισούς  ερωτηθέντες από όλη τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και τον Ασία ανέφεραν ότι η αναγνώριση των συστατικών ήταν ένας από τους μεγαλύτερους οδηγούς επιλογής προϊόντων.

Όπως πιθανότατα έχετε παρατηρήσει, τα προϊόντα χαρακτηρίζουν όλο και περισσότερο ετικέτες όπως “καθαρό” και “απλό”.

Η Nielsen το αποκαλεί αυτό ως « κυρίαρχο κίνημα », αναφέροντας ότι το 93% των νοικοκυριών των ΗΠΑ αγόρασαν τώρα ένα «καθαρό» προϊόν με σήμανση είτε πρόκειται για τρόφιμα, βιταμίνες ή είδη προσωπικής φροντίδας.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι άνθρωποι αποφεύγουν μάρκες που αρνούνται να συμμορφωθούν με αυτές τις απαιτήσεις διαφάνειας.

Μια έρευνα από την Label Insight και το Food Marketing Institute διαπίστωσε ότι τα τρία τέταρτα των αγοραστών λένε ότι θα στραφούν σε μια μάρκα που παρέχει  σε βάθος πληροφορίες για τα προϊόντα.

Εν τω μεταξύ, το 70% των ερωτηθέντων  από την εταιρεία επικοινωνιών με έδρα την Ατλάντα, Response Media, δήλωσε ότι οι αγορές  επηρεάζονται πάντα ή συχνά από το περιεχόμενο διαφάνειας.

Όταν το 2017 Έρευνα για τους Καταναλωτές του Ιδρύματος James Beard Foundation εξέτασε αυτό το θέμα, ένα επιβλητικό 90% των ερωτηθέντων είπε ότι θέλουν να «κατανοήσουν τα συστατικά στα τρόφιμα τους».

Τα διαφανή προϊόντα βοηθούν τους αγοραστές να αισθάνονται σαφή έλεγχο των αποφάσεών τους και μπορούν να διευκολύνουν την αίσθηση εμπιστοσύνης μεταξύ του αγοραστή και του brand, μειώνοντας έτσι το άγχος για την ασφάλεια.

Ορισμένες μάρκες έχουν διαπιστώσει ότι ένας άλλος τρόπος για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους σε ανήσυχες στιγμές δεν είναι απλώς να υπάρξει ενημέρωση  για το τι υπάρχει στα προϊόντα τους, αλλά και να απλοποιήσουμε τον αριθμό των προσφορών.

Για πολλά άτομα που δεν έχουν χρόνο να διαβάσουν ούτε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, λόγω των απαιτητικών εργάσιμων  ημερών, αυτά τα επιχειρηματικά μοντέλα βοηθούν να κάνουν μια πτυχή της ζωής τους να αισθάνεται λίγο πιο εύχρηστη.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.