25 Απρ 2024
READING

Όμιλος Γρ. Σαράντης: Η πανδημία επέδρασε θετικά στα οικονομικά μεγέθη

3 MIN READ

Όμιλος Γρ. Σαράντης: Η πανδημία επέδρασε θετικά στα οικονομικά μεγέθη

Όμιλος Γρ. Σαράντης: Η πανδημία επέδρασε θετικά στα οικονομικά μεγέθη

Μπορεί να φαντάζει ως οξύμωρο, εντούτοις όμως η πανδημία που ενέσκηψε εδώ και μερικούς μήνες σε παγκόσμιο επίπεδο, σε συνάρτηση με την αναγκαιότητα της διαρκούς χρήσης ενός σημαντικού εύρους προϊόντων υγιεινής και οικιακής χρήσης, είχε θετικό αντίκτυπο στα οικονομικά μεγέθη εξαμήνου για τον Όμιλο Γρηγόρη Σαράντη. Κι αυτό, καθώς στο προϊοντικό πορτφόλιό του διαθέτει μια διευρυμένη γκάμα προϊόντων και λύσεων που απευθύνονται ιδανικά στην εξυπηρέτηση των αυξημένων αναγκών που εμφανίζουν οι καταναλωτές κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Έτσι, λοιπόν, ο κύκλος εργασιών του εν λόγω Ομίλου διαμορφώθηκε στα 183,69 εκατομμύρια ευρώ, ενισχυμένος κατά 6,7% εν συγκρίσει με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα. Όσο για τα καθαρά κέρδη, ανήλθαν στα 15,62 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένα κατά 14,39% σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2019. Σε θετικό έδαφος κινήθηκε και το περιθώριο καθαρού κέρδους, καθώς διαμορφώθηκε σε 8,50% έναντι 7,93% που ήταν κατά το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο.

Είναι, περίπου, αυτονόητο πως η σημαντική αύξηση των πωλήσεων που σημείωσε ο Όμιλος Γρηγόρη Σαράντη οφείλεται εν πολλοίς στην διαρκή όσο και έντονη ζήτηση από την πλευρά των καταναλωτών για προϊόντα που εντάσσονται στις εν γένει κατηγορίες της υγείας, της οικιακής φροντίδας, καθώς επίσης και της προσωπικής υγιεινής. Μάλιστα, οι πωλήσεις στις προαναφερθείσες προϊοντικές κατηγορίες λειτούργησαν ως αντίβαρο απέναντι σε άλλες, που είτε η ζήτηση για αυτές κινήθηκε σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα ή με την επιβολή του lockdown, τα σημεία διάθεσης που αποτελούσαν το κανάλι πωλήσεων αναγκάστηκαν να παύσουν την λειτουργία τους.

Εντονότερη ποσοστιαία ανάπτυξη των εγχώριων μεγεθών
Υπενθυμίζεται πως ο Όμιλος Σαράντη, που επικεντρώνεται στους κλάδους των καλλυντικών και των αρωμάτων, των προϊόντων προσωπικής φροντίδας και περιποίησης, των προϊόντων οικιακής χρήσης, καθώς επίσης και αυτών της υγείας και φροντίδας, διαθέτει έντονη διεθνή παρουσία με εννέα θυγατρικές εταιρείες σε χώρες της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, έχει παρουσία στην Πολωνία, την Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Σερβία, την Τσεχία, την Ουγγαρία, την Βόρειο Μακεδονία, την Βοσνία και την Πορτογαλία, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιεί εξαγωγές σε περισσότερες από 35 χώρες.

Οι πωλήσεις του Ομίλου στην Ελλάδα κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους διαμορφώθηκαν στα 67,64 εκατομμύρια ευρώ, παρουσιάζοντας ανάπτυξη της τάξεως του 13,7%. Σε ότι αφορά την διεθνή παρουσία του, οι πωλήσεις των οποίων αντιπροσωπεύουν το 63,2% του συνόλου του Ομίλου, ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 116,05 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 2,98% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019.

Στα προσεχή σχέδια του Ομίλου Σαράντη είναι να ενδυναμώσει έτι περαιτέρω την αγορά των αντιβακτηριδιακών προϊόντων, με την ταυτόχρονη απορρόφηση της παραγωγής των προϊόντων προσωπικής φροντίδας Indulona στις ιδιόκτητες παραγωγικές εγκαταστάσεις του στα Οινόφυτα. Συν τοις άλλοις, σημαντικές προοπτικές διαβλέπουν τα στελέχη του και στην επένδυση που βρίσκεται εν εξελίξει αναφορικά με το εργοστάσιο παραγωγής σάκων απορριμμάτων Polipak.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.