19 Απρ 2024
READING

Νέο concept store από την Taco Bell με ψηφιακή “σφραγίδα”

3 MIN READ

Νέο concept store από την Taco Bell με ψηφιακή “σφραγίδα”

Νέο concept store από την Taco Bell με ψηφιακή “σφραγίδα”

Σε πλείστες αγορές η πανδημία του κορωνοϊού επιτάχυνε σημαντικά τις εξελικτικές διαδικασίες, καθώς σε ένα εντελώς καινούριο πλαίσιο που έχει προκύψει από τις δεσμεύσεις, απαγορεύσεις και περιορισμούς αναδείχθηκαν επιμέρους τάσεις, όσο και ζητούμενα που αναζητούν -εμμέσως ή αμέσως- οι ίδιοι οι πελάτες. Αφού συγκέντρωσε και επεξεργάστηκε τα δεδομένα που απορρέουν από τα ανωτέρω, η αλυσίδα Μεξικάνικου fast food, Taco Bell κατέληξε σε ένα νέο concept υπό την ονομασία “Taco Bell Go Mobile”, το πρώτο κατάστημα εκ των οποίων πρόκειται να εγκαινιάσει την λειτουργία του κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Τι το διαφορετικό εμπεριέχει η εν λόγω πρόταση της αμερικανικής εταιρείας; Ουσιαστικά, μεταβάλλεται η κεντρική προσέγγισή της, καθώς δίνεται σημαντική έμφαση στο mobility και την προπαραγγελία μέσω του mobile app του ίδιου του brand, έχοντας προνοήσει για την παροχή των ανάλογων «εργαλείων»: Από ειδικές λωρίδες παραλαβής για παραγγελίες από κινητά τηλέφωνα και εν γένει φορητές συσκευές, παραλαβή εκτός των χώρων του φυσικού καταστήματος, ειδικό format για παραγγελίες μέσω tablet κ.ο.κ. Εξυπακούεται πως αυτά θα είναι συμπληρωματικά στα επιμέρους κομμάτια που συνθέτουν το «κλασσικό» Taco Bell κατάστημα.

Οι πελάτες του θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να ολοκληρώνεται η παραγγελία τους μέσω ανέπαφης παραλαβής, μια άλλη βολική εναλλακτική λύση που ολοένα και πιο συχνά αναζητούν τελευταία οι καταναλωτές. Το Taco Bell Go Mobile θα περιλαμβάνει επίσης παραγγελίες tablet σε drive-thrus και παραλαβή στους εξωτερικούς χώρους των εστιατορίων.

Όσο για το μέγεθος τους, θα είναι περίπου το μισό των παραδοσιακών εστιατορίων Taco Bell, ενώ μια ενδιαφέρουσα πτυχή αφορά στο γεγονός ότι θα τροφοδοτούνται από τεχνολογία «έξυπνης» κουζίνας που βρίσκεται ενσωματωμένη στην εφαρμογή του brand.

Πλήρως εκσυγχρονισμένη ψηφιακή εμπειρία
Τα στελέχη της αλυσίδας θεωρούν πως η προσαρμογή στις ανάγκες των καταναλωτών προκειμένου να είναι σύμφυτες με τις ταχύτατα μεταβαλλόμενες ανάγκες δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική παρά σήμερα. Υπό αυτό το πρίσμα, το concept του Taco Bell Go Mobile δεν αποτελεί μόνο ένα εξελιγμένο φυσικό αποτύπωμα, αλλά μια πλήρως εκσυγχρονισμένη ψηφιακή εμπειρία που επικεντρώνεται στη βελτιστοποίηση των σημείων πρόσβασης των επισκεπτών. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν την εμπειρία παραλαβής που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους, δίχως να είναι αναγκασμένοι να αφήσουν την άνεση των οχημάτων τους.

Μπορεί το πρώτο εστιατόριο Taco Bell Go Mobile να απέχει ελάχιστους μήνες πριν ξεκινήσει την λειτουργία του, εντούτοις όμως το brand έχει ήδη ξεκινήσει να ενσωματώνει ορισμένα από τα νέα χαρακτηριστικά στα υφιστάμενα εστιατόρια. Επιπροσθέτως, το Taco Bell συνεχίζει να βελτιώνει και άλλες πτυχές της εμπειρίας QSR που αναζητούν οι πελάτες αυτήν τη στιγμή, όπως λ.χ. η ταχύτητα. Έτσι, λοιπόν, κατάφερε ο μέσος χρόνος που αφιερώνεται στην παραγγελία που λαμβάνεται από ένα αυτοκίνητο στο drive thru να έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 15 δευτερόλεπτα από το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Παράλληλα, η Taco Bell παρουσίασε πρόσφατα και ορισμένες άλλες ψηφιακές καινοτομίες, εκτός της εμπειρίας του φυσικού εστιατορίου. Ήδη λανσάρισε σε beta μορφή το νέο loyalty πρόγραμμα της εφαρμογής Taco Bell, η οποία δίνει στους πελάτες και τους φίλους του brand ένα βαθύτερο επίπεδο προσωποποίησης τόσο στο περιεχόμενο της παραγγελίας τους, όσο και στον τρόπο με τον οποίο το παραγγέλνουν.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.