20 Απρ 2024
READING

Σημαντικά συρρικνωμένη η TV διαφήμιση “back-to-school” στις ΗΠΑ

2 MIN READ

Σημαντικά συρρικνωμένη η TV διαφήμιση “back-to-school” στις ΗΠΑ

Σημαντικά συρρικνωμένη η TV διαφήμιση “back-to-school” στις ΗΠΑ

Κατά 70% έχει μειωθεί η τηλεοπτική διαφήμιση που εντάσσεται και αφορά στην ευρύτερη περίοδο αγορών του “back-to-school” στις ΗΠΑ, φέτος, παρότι τις τελευταίες ημέρες επιχειρείται μια σπασμωδική -έστω- ανοδική αντίδραση.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Kantar, οι λιανεμπορικές αλυσίδες δαπάνησαν μέχρι στιγμής 23 εκατομμύρια δολάρια για τηλεοπτικές διαφημίσεις από τις 22 Ιουνίου έως τις 8 Αυγούστου 2020, εν συγκρίσει με 76 εκατομμύρια δολάρια το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα, ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί ελέω της πανδημίας του κορωνοϊού, μόλις έξι retailers διαφημίζουν φέτος τις “back-to-school” προσφορές τους, σε σχέση με 100 το 2019.

Γεγονός που ανάγει στην σφαίρα της φαντασίας την πιθανότητα οι δαπάνες για τηλεοπτικές διαφημίσεις να προσεγγίζουν τα συνολικά 133 εκατομμύρια δολάρια όπως διαμορφώθηκαν στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Παρόλα αυτά, η Kantar θεωρεί πως η κατάσταση μπορεί να εξισορροπήσει υπό κάποιο τρόπο το 2021.

Όσο για το περιεχόμενο των “back-to-school” τηλεοπτικών διαφημίσεων, φέτος δείχνει να έχει αλλάξει δραστικά σε σχέση με ότι ίσχυε πέρυσι.

Υπό αυτό το πρίσμα, αντί στην οθόνη να παρελαύνουν ευτυχισμένες οικογένειες ψωνίζοντας για σχολικά είδη και ρούχα ή να δείχνουν μαθητές να τρέχουν ανέμελα στους σχολικούς διαδρόμους, οι διαφημίσεις επικεντρώνονται στις online παραγγελίες, στην δυνατότητα παράδοσης στο σπίτι, καθώς επίσης και στην παραλαβή εξωτερικά των φυσικών καταστημάτων, ενώ σημαντικό μέρος καταλαμβάνει και η εξ αποστάσεως μάθηση.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.