18 Απρ 2024
READING

Κατάστημα Whole Foods στο Brooklyn από την Amazon και αποκλειστικά online

2 MIN READ

Κατάστημα Whole Foods στο Brooklyn από την Amazon και αποκλειστικά online

Κατάστημα Whole Foods στο Brooklyn από την Amazon και αποκλειστικά online

Ένα κατάστημα της αλυσίδας Whole Foods, που διακρίνεται από καινοτόμο λογική λειτουργίας εγκαινίασε η Amazon στο Brooklyn της Νέας Υόρκης. Που έγκειται η διαφορετικότητά του;

Στο γεγονός ότι δεν θα είναι προσβάσιμο για το κοινό, μα αντιθέτως θα λειτουργεί αποκλειστικά online. Αποστολή του; Να ολοκληρώνει τις online παραγγελίες ειδών παντοπωλείου για όσους πελάτες διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή του Brooklyn.

Εξυπακούεται πως ο τομέας του delivery ειδών παντοπωλείου συνεχίζει να αποτελεί έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους επιχειρηματικούς τομείς για την ηγέτιδα εταιρεία e-tailing σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε αυτό το πλαίσιο, η αναγκαιότητα για ενίσχυση της διαδικασίας πρόσβασης του καταναλωτικού κοινού στα προϊόντα και στις εν γένει υπηρεσίες grocery delivery αποκτά ξεχωριστή σημασία σήμερα.

Το λανσάρισμα του καινούριου, αποκλειστικά online format καταστήματος συμπίπτει με την σημαντικά αυξημένη ζήτηση και τις υπερπολλαπλάσιες παραγγελίες που υποδέχεται και καλείται να διαχειριστεί η Amazon, όπως εξάλλου συμβαίνει και με πλείστους άλλους retailers, και δη αναφορικά με είδη παντοπωλείου.

Μόνο κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, οι online πωλήσεις αντίστοιχων προϊόντων έχουν τριπλασιαστεί σε ετήσια βάση.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως η Amazon ενστερνιζόμενη τις νέες συνθήκες και απαιτήσεις της αγοράς, έχει προβεί στις διαρκή επέκταση του βαθμού διείσδυσής της στην βιομηχανία των ειδών παντοπωλείου και δη επί αμερικανικού εδάφους.

Έτσι, λοιπόν, προ μερικών εβδομάδων εγκαινίασε την λειτουργία του «παρθενικού» της καταστήματος της νέας αλυσίδας καταστημάτων grocery, “Fresh” στο Λος Άντζελες. Μέσω αυτού εκτιμά πως θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην ολοκλήρωση παραγγελιών grocery προϊόντων.

Σήμερα, η εταιρεία έχει την επίβλεψη κάτι παραπάνω από 500 Whole Foods καταστήματα, 10 καταστημάτων Amazon Go, καθώς επίσης και του Go Grocery, που αποτελεί μεγαλύτερο format των convenience καταστημάτων της με την επωνυμία “Go Grocery”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.