Ένας στους τρεις Βρετανούς καταναλωτές αποδεικνύεται πως προέβη στην αγορά πλαστών προϊόντων επώνυμων σχεδιαστών και brand κατά την διάρκεια του περασμένου έτους, όπως προκύπτει με βάση τα αποτελέσματα μελέτης που διενήργησε η H&T.
Τα δε αριθμητικά μεγέθη που συνδέονται με τις προαναφερθείσες διαπιστώσεις είναι τουλάχιστον εντυπωσιακές.
Τουλάχιστον 22 εκατομμύρια Βρετανοί διέθεσαν 3,2 δισεκατομμύρια λίρες για την απόκτηση fake fashion προϊόντων. Όσο για τα brand που επλήγησαν περισσότερο από την συγκεκριμένη διαδικασία;
Δεν είναι άλλες από τις Rolex και Balenciaga, καθώς οι προϊοντικές κατηγορίες των ενδυμάτων και των κοσμημάτων βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος από τους παραχαράκτες.
Όσο για το που γίνονται οι συγκεκριμένες αγορές πλαστών ρούχων και αξεσουάρ, συνήθως λαμβάνει χώρα σε διαδικτυακά marketplace, ιστότοπους δημοπρασιών ή πλατφόρμες διάθεσης προϊόντων από δεύτερο χέρι.
Η ίδια έκθεση αναφέρει ότι μπορεί πολλοί καταναλωτές να παραπλανιούνται κατά την διαδικασία απόκτησης πλαστών προϊόντων, εντούτοις όμως παρατηρείται και μια εσκεμμένα αυξανόμενη ζήτηση προς αυτή την κατεύθυνση.
Αρκεί να σημειωθεί πως σε μηνιαία βάση, η Google επεξεργάζεται 14.000 βρετανικές αναζητήσεις για την απόκτηση πλαστών ρολογιών Rolex, καθιστώντας το -μάλιστα- ως το τρίτο πλέον διαδεδομένο παραχαραγμένο αντικείμενο στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Τα προϊόντα Balenciaga βρίσκονται στην δεύτερη θέση με 15.300 αναζητήσεις ανά μήνα, απέχοντας ελάχιστα (15.400) από τα πάνινα παπούτσια Adidas Yeezy που κατέχουν τα πρωτεία των πλαστών προϊόντων στην Αγγλία.
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.