20 Απρ 2024
READING

Σε επίπεδα-ρεκόρ οι online λιανεμπορικές πωλήσεις ελέω του Covid-19

3 MIN READ

Σε επίπεδα-ρεκόρ οι online λιανεμπορικές πωλήσεις ελέω του Covid-19

Σε επίπεδα-ρεκόρ οι online λιανεμπορικές πωλήσεις ελέω του Covid-19

Πρωτόγνωρα υψηλές είναι οι πωλήσεις, μα και τα κέρδη που έχουν καταφέρει να προσποριστούν οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και των νέων συνθηκών που επέβαλε σε διεθνές επίπεδο. Αποτέλεσμα;

Το κύμα των πελατών που προσέτρεξαν στο διαδίκτυο προκειμένου να ικανοποιήσουν τις καταναλωτικές τους ανάγκες, να επιλέξουν από είδη παντοπωλείου και ρούχα, μέχρι εξοπλισμό και εργαλεία προπόνησης!Π

Ασυναίσθητα, το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν αυτή η κατάσταση θα παραμείνει ή ακόμη και θα γιγαντωθεί κατά την προσεχή χρονική περίοδο.

Πιθανώς όχι, είναι η πλέον ήπια απάντηση. Προ ημερών, αναλυτές της Forrester Research τόνισαν μετά βεβαιότητας πως η εν λόγω ανάπτυξη αναμένεται να μειωθεί κατά την διάρκεια του ερχόμενου έτους.

Πόσο, μάλλον, από μια άκρως λογικοφανή θέση, σύμφωνα με την οποία όποιος ενδιαφερόταν να προβεί σε άμεσες ή μαζικές αγορές, τις έχει ήδη κάνει πράξη. «Οτιδήποτε χρειάζονταν, το έχουν αγοράσει διαδικτυακά», σημειώνεται χαρακτηριστικά, ενώ όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι αναλυτές:

«Μπορεί σήμερα να εξακολουθούμε να λειτουργούμε σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχεί η κοινωνική απόσταση, ωστόσο μόλις τα πράγματα επανέλθουν στο φυσιολογικό, τότε η πλειοψηφία των πελατών αναμένεται να επιστρέψουν στα φυσικά καταστήματα».

Ακόμα και στην περίπτωση κατά την οποία πρόκειται για μια προσωρινή συνέπεια από την πανδημία, εντούτοις όμως θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο μια λιανεμπορική επιχείρηση να ξεπεράσει τα μεγέθη που ήδη έχουν επιτύχει πρόσφατα, πολλά εκ των οποίων εμφάνισαν τριψήφια ποσοστιαία αύξηση…

Για παράδειγμα, στην αλυσίδα Best Buy, οι online πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 242% κατά τη διάρκεια του δεύτερου οικονομικού της τριμήνου, ενώ την ίδια στιγμή οι Target, Lowe’s, Tiffany, Home Depot κ.ά. ανέφεραν -επίσης- τριψήφια ανάπτυξη των ίδιας μορφής πωλήσεων.

Όσο για τις συνολικές e-πωλήσεις της Gap Inc., σημείωσαν άνοδο 95% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, ενώ το brand Old Navy (που ανήκει στην Gap Inc.) είδε τις online πωλήσεις του να αυξάνονται κατά 136%.

Ορισμένες λιανεμπορικές αλυσίδες, συμπεριλαμβανομένων των Nordstrom και Target, έχουν επισημάνει στους αναλυτές και τους επενδυτές πόσο αυξήθηκαν οι ψηφιακές τους πωλήσεις εν συγκρίσει με το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα. Αποτέλεσμα; Να απαρτίζουν ένα πολύ μεγαλύτερο τμήμα των επιχειρήσεων τους.

Μάλιστα, οι ίδιοι αναλυτές αναμένουν ότι ορισμένες λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα διατηρήσουν αυτήν την τάση πιο έντονα εν συγκρίσει με άλλες, με εκείνους που είχαν ήδη επενδύσει στην online πτυχή τους και πριν ενσκήψει η παγκόσμια πανδημία, να βρίσκονται σε σαφώς καλύτερη κατάσταση έναντι του ανταγωνισμού, αποκομίζοντας τα σχετικά οφέλη.

Θεωρείται δε, πως η παραλαβή των παραγγελιών εκτός των χώρων του φυσικού καταστήματος, η αυθημερόν παράδοση των παραγγελιών, αλλά και οι ανέπαφες συναλλαγές θα παίξουν καίριας σημασίας ρόλο στο αναδυόμενο περιβάλλον.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.