18 Απρ 2024
READING

Τα Starbucks αναλαμβάνουν δράση ώστε οι υπάλληλοί του να ψηφίσουν στις Προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

2 MIN READ

Τα Starbucks αναλαμβάνουν δράση ώστε οι υπάλληλοί του να ψηφίσουν στις Προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

Τα Starbucks αναλαμβάνουν δράση ώστε οι υπάλληλοί του να ψηφίσουν στις Προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

Σε μια κίνηση προκειμένου να ενισχύσει το αίσθημα της υπευθυνότητας και της άμεσης συμμετοχής στην εν γένει λήψη των αποφάσεων που καθορίζουν το μέλλον μιας χώρας και ενός λαού, η αλυσίδα των Starbucks αναλαμβάνει δράση ενόψει των αμερικανικών προεδρικών εκλογών τον προσεχή Νοέμβριο.

Συγκεκριμένα, θα λάβει ειδική μέριμνα προκειμένου οι 200.000 εργαζόμενοί της να μην σκεφτούν καν να μπουν στο δίλημμα μεταξύ της εργασίας και της ψηφοφορίας.

Η αλυσίδα Starbucks αποτελεί μια από τις συνολικά 700 εταιρείες στις ΗΠΑ που συμμετέχουν στην ανεξάρτητη πολιτικά κίνηση με την επωνυμία “Time to Vote”, μέσω της οποίας δεσμεύονται να διευκολύνουν την συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία για τους υπαλλήλους τους.

Φέτος, η αλυσίδα καφέ έχει ήδη ξεκινήσει μια σειρά από κινήσεις, όπως λ.χ. την δημιουργία ενός εξειδικευμένου portal που διαθέτει τα ανάλογα εργαλεία προκειμένου οι υπάλληλοί της να προχωρήσουν στην εγγραφή και συμμετοχή στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του επόμενου Προέδρου των ΗΠΑ.

Επιπροσθέτως, το Starbucks mobile app αναμένεται να περιλαμβάνει εργαλεία που θα απευθύνονται στους πελάτες της ώστε κι αυτοί με την σειρά τους να εγγραφούν στην επικείμενη διαδικασία ψηφοφορίας και εν συνεχεία να επιβεβαιώσουν την μέθοδο δια μέσω της οποίας προχώρησαν σε αυτήν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα Starbucks ωθούν τους υπαλλήλους, μα και τους πελάτης τους να ασκήσουν τα ατομικά και εκλογικά τους δικαιώματα.

Για παράδειγμα, προ τετραετίας είχε συνάψει συμφωνία συνεργασίας με την TurboVote για την αξιοποίηση ενός εργαλείου που εγγράφει τους baristas της να συμμετάσχουν στην διαδικασία της ψηφοφορίας, αποστέλλοντάς τους συχνές υπενθυμίσεις επ’ αυτού.

Επιπροσθέτως, το 2008 προσέφερε δωρεάν έναν δωρεάν καφέ, σε μεγάλο μέγεθος σε κάθε πελάτη που θα επισκεπτόταν κάποιο κατάστημα της αλυσίδας την ημέρα της τότε εκλογικής διαδικασίας, αφού νωρίτερα είχαν αποδεδειγμένα ψηφίσει.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.