25 Απρ 2024
READING

Στην ηλεκτροκίνηση και το Amazon – Παρήγγειλε 1.800 ηλεκτρικά φορτηγά από τη Mercedes!

2 MIN READ

Στην ηλεκτροκίνηση και το Amazon – Παρήγγειλε 1.800 ηλεκτρικά φορτηγά από τη Mercedes!

Στην ηλεκτροκίνηση και το Amazon – Παρήγγειλε 1.800 ηλεκτρικά φορτηγά από τη Mercedes!

Στο τρένο της εξέλιξης που έχει ως «μηχανοδηγό» την ηλεκτροκίνηση και τα αντίστοιχα κινούμενα οχήματα, επέλεξε να “επιβιβαστεί” το Amazon, καθώς ο  μεγαλύτερος etailor σε παγκόσμιο επίπεδο ανακοίνωσε την παραγγελία περισσότερων από 1.800 ηλεκτρικών φορτηγών από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler MercedesBenz.

Συγκεκριμένα, επέλεξε να παραγγείλει 1.200 από τα μεγαλύτερα μοντέλα eSprinter της Mercedes και 600 από τα μεσαία φορτηγά eVito.

Σκοπός του; Μεταξύ άλλων να πετύχει τους στόχους της συμφωνίας για το κλίμα στο Παρίσι, και να καταστεί ουδέτερο ως προς τον άνθρακα σε χρόνο ταχύτερο (της τάξεως μιας δεκαετίας, τουλάχιστον) απ’ ότι είχε προγραμματίσει το 2040.

Μάλιστα, θα πρέπει να επισημανθεί πως δεν είναι η πρώτη μεγάλη παραγγελία ηλεκτρικών οχημάτων στην οποία και προβαίνει το Amazon, αφού προηγουμένως είχε συμφωνήσει να αποκτήσει 100.000 φορτηγά από την  Rivian.

Στο μεταξύ, τελευταία το Amazon προχώρησε στην αύξηση της επένδυσής του σε κλιματικές πρωτοβουλίες, εγκαινιάζοντας ένα venture capital fund συνολικού ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να υποστηρίξει καινοτόμες εταιρείες που δραστηριοποιούνται με την ανάπτυξη τεχνολογιών κλίματος.

Όμως, ο εφοδιαστικός βραχίονας της εταιρείας δείχνει να προβληματίζει έντονα τους «παίκτες» που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Υπό αυτό το πρίσμα, οι «παραδοσιακές» ταχυδρομικές εταιρείες πραγματοποιούν σημαντικές επενδύσεις ώστε να αμφισβητήσουν την κυριαρχία του Amazon και να καταφέρουν να εκσυγχρονίσουν τον τρόπο της λειτουργίας τους.

Η UPS, για παράδειγμα, παρήγγειλε 10.000 ηλεκτρικά φορτηγά από την Βρετανική startup εταιρεία Arrival, προ μερικών μηνών.

Από την πλευρά του, το Amazon επωφελήθηκε κάτι παραπάνω από πολύ από την εκρηκτική εξέλιξη και εν γένει ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς οι καταναλωτές επικεντρώθηκαν στο διαδίκτυο για την πραγματοποίηση των αγορών τους, ελέω του καθεστώτος lockdown.

Την ίδια στιγμή, ο Jeff Bezos, ιδρυτής της Amazon, είδε την προσωπική του περιουσία να ξεπερνά τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια προ μερικών ημερών.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.