19 Απρ 2024
READING

Η Estée Lauder εξετάζει το “ψαλίδισμα” 2.000 θέσεων εργασίας

2 MIN READ

Η Estée Lauder εξετάζει το “ψαλίδισμα” 2.000 θέσεων εργασίας

Η Estée Lauder εξετάζει το “ψαλίδισμα” 2.000 θέσεων εργασίας

Στον μακρύ κατάλογο των εταιρικών θυμάτων της οικονομικής κρίσης ως απότοκο της πανδημίας του κορωνοϊού φαίνεται πως θα εισέλθει και η Estée Lauder, καθώς οι καταναλωτές δείχνουν να προβαίνουν στην αγορά σαφώς λιγότερου πλήθους καλλυντικών.

Αποτέλεσμα; Τα οικονομικά δεδομένα να επηρεάζονται δραστικά και το αναγνωρισμένο brand να αναζητά τρόπους περιορισμού του κόστους και εξοικονόμισης πολύτιμων πόρων.

Εκ των πραγμάτων, η επιλογή της εξάλειψης θέσεων εργασίας αποτελεί ένα από τα πρώτα, όσο και πλέον διαδεδομένα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση.

Σκεπτόμενη κατ’ αυτό τον τρόπο, η διοικητική ομάδα της Estée Lauder αποφάσισε να περικόψει 2.000 θέσεις εργασίας, βάζοντας «λουκέτο» σε 1 στα 6 καταστήματα που διαθέτει.

Οι συγκεκριμένες εξελίξεις έχουν ως σημείο εκκίνησης την ανακοίνωση των πρόσφατων οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου της εταιρείας, στο οποίο ο κύκλος εργασιών της εμφάνισε πτώση της τάξεως του 32%, διαμορφούμενος σε 2,43 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όσο για τα κέρδη του κορυφαίου Ομίλου καλλυντικών, σημείωσαν απώλεια 462 εκατομμυρίων δολαρίων, τη στιγμή κατά την οποία πέρυσι είχε εμφανίσει κέρδος 157 εκατομμυρίων δολαρίων.

Επιχειρώντας μια πιο διευρυμένη ματιά αναφορικά με το πλήρες οικονομικό έτος, που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 2020, ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 4%, ανερχόμενος στα 14,3 δισεκατομμύρια δολάρια, απόρροια της σταδιακής μείωσης στις πωλήσεις μακιγιάζ.

Το βασικό brand make-up της Estée Lauder, M.A.C., εμφάνισε πτώση της τάξεως του 18%, σε αντίθεση με αύξηση 5% κατά την χρονική περίοδο Ιουλίου-Δεκεμβρίου 2019.

Που οφείλεται η συγκεκριμένη μείωση; Μα στο γεγονός ότι η πλειοψηφία των καταναλωτών αναγκάστηκαν να μείνουν στο σπίτι τους για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, ελέω του γενικευμένου παγκόσμιου lockdown. Άρα, η αναγκαιότητα να φορούν μακιγιάζ εξέλειπε.

Μάλιστα, το πρόβλημα δεν δείχνει να βρίσκεται στα τελευταία στάδιά του, καθώς η εταιρεία αναμένει πτώση του κύκλου εργασιών της κατά 12% για το τρέχον τρίμηνο.

Ως αποτέλεσμα, η Estée Lauder επανεξετάζει την έκταση και το βάθος του δικτύου καταστημάτων της, κι αυτό προκειμένου να αντανακλάται με πιο άμεσο όσο και αποτελεσματικό τρόπο η τάση για περισσότερη τηλεργασία και φυσικά αυξημένες online πωλήσεις.

Στοιχεία, που ενδέχεται να οδηγήσουν σε παύση της λειτουργίας του 15% του συνόλου των καταστημάτων του ομίλου καλλυντικών, με την ταυτόχρονη απόλυση του 3% του συνόλου των εργαζομένων του. Κάτι που… μεταφράζεται σε τουλάχιστον 2.000 θέσεις εργασίας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.