24 Απρ 2024
READING

Black employees matter για την Boeing

2 MIN READ

Black employees matter για την Boeing

Black employees matter για την Boeing

Κατά 20% σχεδιάζει να αυξήσει τους Αφροαμερικανούς εργαζομένους της κατά μήκος της εταιρείας και δη κατά το αμέσως προσεχές μέλλον η Αμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία αεροσκαφών,Boeing Co.

Αυτό ανέφερε σε ενημερωτικό σημείωμα που απέστειλε προς τους εργαζομένους της, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Boeing, Dave Calhoun.

Πρόκειται για μια κίνηση που συνάδει με μια ευρύτερη απόκριση που κατατρέχει τις αμερικανικές επιχειρήσεις, σε μια προσπάθεια που αυτές καταβάλουν ώστε να ισορροπήσουν στο πλαίσιο της φυλετικής ισότητας.

Μάλιστα, η δέσμευση του CEO της Boeing, αντανακλά τα πρώτα βήματα αντιμετώπισης του ζητήματος, παρά το γεγονός ότι αναγκάστηκε να απολύσει χιλιάδες εργαζομένους ως απόρροια της πανδημίας του κορωνοϊού. Βέβαια, σημαντικό ρόλο στα αρνητικά αποτελέσματα για την ίδια έπαιξε και η 17μηνη καθήλωση στο έδαφος των αεροσκαφών τύπου 737 MAX, συνέπεια δύο πολύνεκρων αεροπορικών ατυχημάτων.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η κορυφαία εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών προχώρησε σε δωρεά ποσού της τάξεως των $10 εκατομμυρίων προς μη- κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον εν γένει τομέα της κοινωνικής δικαιοσύνης, όπως λ.χ. την Equal Justice Initiative.

Στελέχη της εταιρείας δεν χάνουν την ευκαιρία να διατρανώσουν την ισχυρή δέσμευση για την περαιτέρω βελτίωση της έννοιας του diversity, δια μέσω του πλήθους των γυναικών που υπηρετούν στα αρμόδια θεσμικά της όργανα, παρά το γεγονός ότι μόλις στις αρχές του 2019 ο αριθμός των γυναικών που αποτελούσαν το εκτελεστικό συμβούλιό της περιορίστηκε από πέντε σε δύο!

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.