20 Σεπ 2024
READING

Το Google ενισχύεται στο ηλεκτρονικό εμπόριο για να προσελκύσει περισσότερους

2 MIN READ

Το Google ενισχύεται στο ηλεκτρονικό εμπόριο για να προσελκύσει περισσότερους

Το Google ενισχύεται στο ηλεκτρονικό εμπόριο για να προσελκύσει περισσότερους

Καθώς ο coronavirus έστειλε περισσότερους αγοραστές στο διαδίκτυο το Google μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες στο παρελθόν, προσπαθεί και πάλι να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου. Το ερώτημα είναι, θα λειτουργήσει αυτή τη φορά;

Το Google μείωσε τα τέλη προμήθειας για εμπόρους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Buy on Google, το οποίο επιτρέπει στους καταναλωτές να αναζητούν και να ελέγχουν προϊόντα απευθείας στην πλατφόρμα του χωρίς να κατευθύνονται στις σελίδες των λιανοπωλητών.

Ανοίγει επίσης την πλατφόρμα του σε τρίτους παρόχους, ξεκινώντας από το PayPal και το Shopify, για να δώσει στους λιανοπωλητές περισσότερες επιλογές.

Τους τελευταίους μήνες, ο γίγαντας της μηχανής αναζήτησης, έκανε επίσης ελεύθερο για τους λιανοπωλητές να παραθέσουν προϊόντα στις Google Shopping στις Η.Π.Α και πέραν αυτών και τις free listings στο Google Search. 

Ως κορυφαία μηχανή αναζήτησης στον κόσμο, το Google έχει επιρροή και η προσπάθειά του να εμποδίσει το Amazon να αυξήσει το μερίδιό του στην αγορά διαφημίσεων δεν πρέπει να παραβλεφθεί.

Όμως, η κίνηση του e-commerce του Google μέχρι στιγμής δεν κατάφερε να αποτελεί πραγματική απειλή για το Amazon.

Πολλές μελέτες δείχνουν ότι οι καταναλωτές ξεκινούν την αναζήτηση προϊόντων τους στο Amazon για έναν καλό λόγο. Ο διαδικτυακός γίγαντας λιανικής μπόρεσε να τους συνδέσει με μια εύκολη εμπειρία αγορών.

Επιπλέον, το Amazon έχει συνδέσει τα περισσότερα μέλη Prime με προνόμια, συμπεριλαμβανομένου του Prime video και της αποστολής δύο ημερών –και ολοένα και περισσότερο μιας ημέρας–, καθώς και τη δυνατότητα συνδυασμού αποστολών για καταναλωτές που θέλουν να ελαχιστοποιήσουν απορρίμματα συσκευασίας και παράδοσης.

Το Amazon Prime είχε 112 εκατομμύρια μέλη στις ΗΠΑ από τις 31 Δεκεμβρίου, αντιπροσωπεύοντας περίπου τα δύο τρίτα των αγοραστών του, σύμφωνα με έκθεση των Consumer Intelligence Research Partners τον Ιανουάριο.

Η εταιρεία κατέχει μερίδιο 34,5% στην αμερικανική αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου, αύξηση 1 εκατοστιαίας μονάδας από πέρυσι.

Το μερίδιο του Google, εν τω μεταξύ, είναι σχεδόν ανύπαρκτο σε κάθε μια από τις προβλέψεις για το μέλλον.

Όσον αφορά τους πωλητές, το Amazon είχε 3 εκατομμύρια ενεργούς πωλητές το 2019, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 1,1 εκατομμυρίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας ανάλυσης ηλεκτρονικού εμπορίου Marketplace Pulse.

Όσο για την Google; Έκλεισε το 2019 με περισσότερα από 3.700 συμμετέχοντα καταστήματα και πωλητές, συμπεριλαμβανομένων τρίτων εμπόρων που πωλούν επίσης στο Amazon και με σημαντικές αλυσίδες όπως το Target και το  Best Buy.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.