24 Απρ 2024
READING

Γιατί η Coca-Cola ασχολείται με τον καφέ με την εξαγορά της Costa Coffee και τι σημαίνει Total Beverage εταιρεία

2 MIN READ

Γιατί η Coca-Cola ασχολείται με τον καφέ με την εξαγορά της Costa Coffee και τι σημαίνει Total Beverage εταιρεία

Γιατί η Coca-Cola ασχολείται με τον καφέ με την εξαγορά της Costa Coffee και τι σημαίνει Total Beverage εταιρεία

Πριν λίγο καιρό αρουσιάστηκε ο φιλόδοξος στόχος της Coca Cola 3E να καταστεί ηγέτιδα δύναμη σε βάθος δεκαετίας στο χώρο του καφέ στην ελληνική αγορά η οποία ξεκινά επισήμως το λανσάρισμα των προϊόντων της Costa Coffee στην ελληνική αγορά.

Η αρχή γίνεται με αλεσμένο εσπρέσο σε πέντε διαφορετικές συσκευασίες – ποικιλίες, ο οποίος θα διατίθεται τόσο στο οργανωμένο λιανεμπόριο όσο και στο HO.RE.CA.

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται στην ελληνική αγορά και η κατηγορία εσπρέσο σε κάψουλες με 7 ποικιλίες.

Οι κάψουλες θα είναι συμβατές με μηχανές Nespresso. Παράλληλα, ο Costa Coffee θα έχει παρουσία και στους χώρους εστίασης με ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο σε μορφή κόκκων, ολοκληρώνοντας την εμπειρία Costa Coffee σε όλες τις περιστάσεις κατανάλωσης.

Αυτό το λανσάρισμα είναι μέρος της στρατηγικής Total Beverage Company, σε μια εταιρεία δηλαδή, που σκοπεύει να προσφέρει μία πλήρη γκάμα αναψυκτικών αλλά και νέες κατηγορίες προιόντων.

Η εταιρεία, της οποίας το σήμα κατατεθέν είναι η δεύτερη πιο αναγνωρίσιμη λέξη παγκοσμίως, μετά το OK, και 134 χρόνια ιστορίας μεγάλης επιτυχίας  η αλλαγή είναι απαραίτητη και αυτονόητη.
Τι ζητάνε λοιπόν σήμερα οι καταναλωτές;

Μείωση της ζάχαρης και των θερμίδων, διατηρώντας πάντα την ίδια γεύση στα προϊόντα.

Να υπάρχουν περισσότερες επιλογές.

Οι συσκευασίες να είναι πιο πρακτικές και πιο φιλικές στο περιβάλλον, οι ετικέτες πιο ευδιάκριτες, η επικοινωνία περισσότερο ξεκάθαρη, συχνότερη και άμεση.
Και ο κύριος παράγοντας αλλαγής της Coca-Cola έχει να κάνει με την διεύρυνση των προιοντικών κατηγοριών για να μπορεί να απευθυνθεί σε διαφορετικά κοινά τα οποία έχουν διαφορετικές ανάγκες.
Η επέκταση λοιπόν σε άλλες κατηγορίες, πέραν των αναψυκτικών είναι επιβεβλημένη και καθοριστική.
Ο καφές είναι μια πολύ “συγγενής” κατηγορία με τα αναψυκτικά, η δυνατότητα διανομής και τοποθέτησης των προιόντων είναι ανεξάντλητη και βέβαια οι πελάτες-στόχοι των δύο κατηγοριών σχεδόν ταυτίζονται.
Επίσης είναι καθοριστικός  παράγοντας ότι ζούμε στην εποχή του «πολέμου» κατά της ζάχαρης και των συντηρητικών.

 

Και υπάρχει µεγάλη ανησυχία γύρω από τη ζάχαρη και τα συντηρητικά, στο πλαίσιο της καταναλωτικής στροφής στην υγιεινή διατροφή και σε έναν πιο ολιστικό και φυσικό τρόπο ζωής.

Προφανώς λοιπόν η επένδυση στην κατηγορία του καφέ μεταφράζεται επίσης σε μείωση του ρίσκου της εταιρείας να επικεντρώνεται σε μια κατηγορία που είναι τα αναψυκτικά με πολλές θερμίδες και ζάχαρη.

Αλλά επίσης δίνει την δυνατότητα της πραγματικής διεύρυνσης σε κατηγορίες προιόντων και μάλιστα σε ένα αγαπημένο προϊόν σε όλο τον κόσμο.

Και ιδιαίτερα κερδοφόρα κατηγορία προϊόντων.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.