Οι καταναλωτές εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί με τα malls, στο να δοκιμάζουν ρούχα και να ταξιδέψουν

Καθώς οι retailers λαμβάνουν μια σειρά από μέτρα προφύλαξης προκειμένου να διασφαλίσουν το απαιτούμενο περιβάλλον ώστε να καλωσορίσουν τους πελάτες τους με ασφάλεια στα καταστήματά τους, οι ίδιοι οι καταναλωτές εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί για την επιστροφή τους σε φυσικές λιανεμπορικές επιχειρήσεις, όπως προκύπτει με βάση τα αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης που διενήργησε η First Insight.

Συγκεκριμένα, 32% των καταναλωτών αισθάνονται ανασφαλείς ή ακόμη και εξαιρετικά ανασφαλείς με μια επικείμενη επίσκεψή τους σε κάποιο εμπορικό κέντρο ή mall.

Μέγεθος αυξημένο από ποσοστό 29% κατά την αμέσως προηγούμενη έρευνα που χρονολογείται από τις 30 Απριλίου 2020.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 80% των γυναικών δυσκολεύονται να δοκιμάσουν μακιγιάζ και άλλα προϊόντα ομορφιάς σε καταστήματα, το 68% αισθάνονται ανασφαλείς να δοκιμάζουν ρούχα στα δοκιμαστήρια των καταστημάτων και το 61% αισθάνονται ανασφαλείς να δοκιμάζουν παπούτσια.

Ωστόσο, οι καταναλωτές φαίνεται να εκτιμούν τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνουν πολλές εταιρείες προκειμένου να μετατρέψουν την σχετική εμπειρία αγορών σε όσο πιο ασφαλή διαδικασία γίνεται.

Το 84% των καταναλωτών που συνεντευξιάστηκαν από την First Insight επεσήμαναν πως η αυστηρή εφαρμογή της χρήσης προστατευτικής μάσκας προσώπου τους κάνει να νιώθουν ασφαλείς στα καταστήματα, ενώ το 71% ανέφεραν πως θεωρούν σημαντική την διαδικασία λήψης και ελέγχου της  θερμοκρασίας τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι καταναλωτές αισθάνονται πολύ πιο ασφαλείς να επισκέπτονται τα παντοπωλεία και τα σούπερ μάρκετ, σήμερα, έναντι με ότι ίσχυε τον περασμένο Απρίλιο.

Μόλις το 11% δήλωσαν ότι αισθάνονται ανασφαλείς όταν επισκέπτονται μια λιανεμπορική επιχείρηση με αγαθά πρώτης ανάγκης εν συγκρίσει με 13% προ τριμήνου.

Και οι καταναλωτές φαίνεται, επίσης, να προτιμούν τα ψώνια σε μικρές επιχειρήσεις έναντι πολύβουων εμπορικών κέντρων.

Το 17% δήλωσαν ότι αισθάνονται ανασφαλείς να πραγματοποιήσουν αγορές σε μια τοπική μπουτίκ λιανικής, έναντι 21% στα τέλη Απριλίου, όπως προκύπτει από την μελέτη της First Insight.

Ο φόβος εξακολουθεί να κυριαρχεί στον κλάδο των ταξιδιών, ο οποίος έχει τις δικές του συνέπειες για τις επιχειρήσεις λιανικής που βρίσκονται σε αεροδρόμια ή συγκεντρώνονται σε πυκνοκατοικημένες τουριστικές περιοχές.

Ποσοστό 40% δήλωσε ότι θα περιμένουν τουλάχιστον ένα χρόνο έως ότου ταξιδέψουν εκ νέου με πτήση εσωτερικού, μέγεθος αυξημένο κατά 30% από τις αντίστοιχες απαντήσεις τον περασμένο Απρίλιο.

Επιπροσθέτως, το 51% ανέφεραν πως θα αναμείνουν τουλάχιστον 12 μήνες μέχρι να ταξιδέψουν και πάλι στο εξωτερικό. Τη ίδια στιγμή, 55% των ερωτηθέντων σημείωσαν πως θα περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος έως ότου επιλέξουν να ταξιδέψουν και πάλι με κρουαζιερόπλοιο.

Τέλος, μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, έχουν προκύψει κάτι παραπάνω από 5.439 μόνιμα «λουκέτα» σε λιανεμπορικές επιχειρήσεις είχαν ανακοινωθεί στις ΗΠΑ φέτος, σύμφωνα με στοιχεία μελέτης της Coresight Research.

Η τελευταία προβλέπει ότι ο προαναφερθείς αριθμός θα μπορούσε να διαμορφωθεί σε 25.000 έως το τέλος του τρέχοντος έτους.