27 Απρ 2024
READING

Σε μια εποχή άφθονων επιλογών γιατί η μάρκα είναι πιο σημαντική από ποτέ;

3 MIN READ

Σε μια εποχή άφθονων επιλογών γιατί η μάρκα είναι πιο σημαντική από ποτέ;

Σε μια εποχή άφθονων επιλογών γιατί η μάρκα είναι πιο σημαντική από ποτέ;

Το εμπορικό σήμα δεν είναι το λογότυπο. Μάρκα δεν είναι αυτό που είναι στην δήλωση αποστολής. Και η μάρκα δεν είναι σίγουρα αυτό που ο διευθυντής Marketing μερικές φορές επιμένει ότι είναι.

Η μάρκα είναι μια επιβεβαιωμένη υπόσχεση. Είναι μια “συντόμευση” που όλοι χρειαζόμαστε για να υπολογίσουμε τι να περιμένουμε. Δεν έχουμε άλλο τρόπο να πλοηγηθούμε στον κόσμο.

Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές και όχι αρκετός χρόνος. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε έρευνα κάθε φορά που επιλέγουμε.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κάνουμε την καλύτερη επιλογή μας αυτή τη στιγμή, και αυτή η επιλογή βασίζεται στην υπόσχεση.

Η Nike είναι μάρκα. Εάν η Nike άνοιγε ένα ξενοδοχείο, θα γνωρίζαμε τι να περιμένουμε από αυτό. Αυτή τη στιγμή πιθανότατα να φανταστείτε το λόμπι ή να φανταστείτε τι υπάρχει στον τοίχο του δωματίου.

 

Μπορούμε να μάθουμε πολλά για το εμπορικό σήμα από το κρασί και το Journal of Wine Economics έχει γράψει για αυτό εδώ και δεκαετίες.

Σε μια ευρέως αναφερόμενη μελέτη αποτυπώνεται ότι σε μια τυφλή γευσιγνωσία, οι λάτρεις του κρασιού προτιμούν φθηνότερο κρασί από το ακριβό κρασί.

Αξίζει να αντιληφθούμε ότι ανάμεσα στους ανθρώπους με εκπαιδευμένους ουρανίσκους και πολύ εστιασμένη προσοχή, η συνειδητοποίηση ενός εμπορικού σήματος του κρασιού αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο γεύονται τα κρασιά.

Στην αγροτική Ινδία, η Water Health International έχει ένα εμπορικό σήμα που είναι το απόλυτο που αναζητά κάθε εταιρεία.

Πωλούν φρέσκο ​​νερό σε χωριά που προηγουμένως δεν είχαν καθόλου. Το προϊόν τους αντικαθιστά μια ώρα-βόλτα σε ένα ρυάκι με βρόμικο νερό, νερό που μπορεί να κάνει την οικογένεια τους άρρωστη.

Υπάρχει ισχυρότερη υπόσχεση που μπορεί να κάνει ένα εμπορικό σήμα; Αυτό θα σας εξοικονομήσει χρόνο και θα σώσει τη ζωή σας επίσης.

Αξίζει να εξετάσουμε μερικά πράγματα για την Water Health International.

Όταν φτάνει σε ένα χωριό, λίγοι άνθρωποι υιοθετούν αμέσως το νέο νερό. Χρειάζονται μήνες ή χρόνια. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι οι άνθρωποι είναι σκεπτικοί και επίσης επειδή η ιστορία τους σχετικά με τα χρήματα, την κατάσταση και την παράδοση δεν αφήνει περιθώρια για μια επιλογή για την πληρωμή του νερού.

Η WHI δεν θα σας πουλήσει νερό στο δικό σας δοχείο. Αντ ‘αυτού, πρέπει να αγοράσετε ένα από τα δικά τους, το οποίο έχει ξεχωριστό χρώμα.

Ο φαινομενικός λόγος είναι ότι η επαναπλήρωση ενός μολυσμένου δοχείου θα μπορούσε να οδηγήσει σε ασθένεια, καταστρέφοντας την υπόσχεσή της WHI.

Αλλά ένας επίσης σημαντικός λόγος είναι ότι καθώς οι άνθρωποι βλέπουν όλο και περισσότερα από τα δοχεία στο χωριό, η εμπιστοσύνη ανεβαίνει, η κατάσταση βελτιώνεται και η ζήτηση ανεβαίνει επίσης.

Λόγω πενήντα ετών τηλεόρασης, οι marketeers έγιναν “τεμπέληδες”. Σκεφτηκαν ότι η δουλειά τους ήταν όμορφες εικόνες και πολυτελείς διαφημίσεις.

Δεν είναι αλήθεια. Η δουλειά τους είναι η αλλαγή. Η δουλειά τους είναι να δημιουργήσουν μια υπόσχεση για το πώς η παρέμβασή τους στον κόσμο του πελάτη θα τους προσφέρει μια πορεία προς το καλύτερο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.