19 Απρ 2024
READING

500.000 θέσεις εργασίας στο retail θα αντικατασταθούν από ρομπότ έως το 2025

2 MIN READ

500.000 θέσεις εργασίας στο retail θα αντικατασταθούν από ρομπότ έως το 2025

500.000 θέσεις εργασίας στο retail θα αντικατασταθούν από ρομπότ έως το 2025

Τα ρομπότ αναμένεται να αντικαταστήσουν πάνω από μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο τα επόμενα πέντε χρόνια, καθώς οι retailers εξετάζουν όλο και περισσότερο την αυτοματοποίηση για να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα.

Η αυτοματοποίηση και η τεχνητή νοημοσύνη (AI) αναμένεται να αντικαταστήσουν μία στις πέντε θέσεις λιανικής του Ηνωμένου Βασιλείου έως το 2025, σύμφωνα με έρευνα.

Σχεδόν το 45% των στελεχών που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν ότι η βελτίωση της αποτελεσματικότητας με τη χρήση αυτοματισμού είναι μία από τις βασικές επιδιώξεις τους, ενώ ένα 25% δήλωσε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει την πιλοτική διαδικασία Robotic Process Automation (RPA).

Όσοι είχαν αρχίσει να εφαρμόζουν αυτοματοποίηση ανέφεραν υψηλότερη πιθανότητα καλύτερης λειτουργικής αποτελεσματικότητας, καλύτερη εμπειρία πελατών και ταχύτερο χρόνο στην εξυπηρέτηση πελατών.

Παρά την προσδοκία ότι οι παραδοσιακές λιανικές εργασίες θα επηρεαστούν σοβαρά από την αυτοματοποίηση, το 67% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι νέες πιο ψηφιακά εστιασμένες θέσεις εργασίας θα αντισταθμίσουν τις απώλειες θέσεων εργασίας.

Αυτό θα οδηγήσει ουσιαστικά σε αναδιοργάνωση των ρόλων αλλά 67% των στελεχών IT δήλωσαν ότι υπάρχει έλλειψη δεξιοτήτων που τους εμποδίζει να ακολουθήσουν το ρυθμό της αλλαγής.

Ενώ ένα μεγάλο μέρος της αφήγησης ήταν γύρω από τις θέσεις εργασίας που θα μπορούσαν να χαθούν, η πραγματική μάχη για την επιτυχία θα είναι γύρω από την οποία οι retailers θα μπορούν να προσελκύσουν και να αναπτύξουν τις κατάλληλες δεξιότητες και ταλέντα για αυτό το νέο αυτοματοποιημένο, ψηφιακό κόσμο.

Η ταχεία ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας στον κλάδο επέτρεψε στους εμπόρους λιανικής πώλησης να αντικαταστήσουν τις δεξιότητες που είναι ελλιπείς με αυτοματοποιημένες λύσεις.

Παράλληλα, η τεχνολογία έχει δημιουργήσει νέους ρόλους σε τομείς όπως τα Big Data / Data Analytics – και οι έμποροι λιανικής αναφέρουν ότι δεν είναι σε θέση να βρουν αρκετούς επιστήμονες δεδομένων για να καλύψουν αυτούς τους ζωτικά σημαντικούς ρόλους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.