20 Απρ 2024
READING

Το 45% των καταναλωτών αλλάζει προτίμηση σε μάρκες κατά τη διάρκεια της πανδημίας

3 MIN READ

Το 45% των καταναλωτών αλλάζει προτίμηση σε μάρκες κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Το 45% των καταναλωτών αλλάζει προτίμηση σε μάρκες κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Η πανδημία COVID-19 και τα πρόσφατα ζητήματα φυλετικής δικαιοσύνης έχουν αλλάξει τις προτιμήσεις σε μάρκες για το 45% των καταναλωτών, σύμφωνα με νέα έρευνα της εταιρείας Ketchum.

Στην έκθεση εντοπίστηκαν τέσσερις τύποι καταναλωτών: retro reengagers, open-minded explorers, worried withholders and cautious questioners.

Η έρευνα “Brand Reckoning 2020: How Crisis Culture Is Redefining Consumer Behavior, Loyalty and Values” αποκαλύπτει ότι το 74% των καταναλωτών δήλωσε ότι οι πρόσφατες διαμαρτυρίες για το Black Lives Matter κατέστησαν πιο σημαντικό για τους ίδιους να υποστηρίξουν επιχειρήσεις που εργάζονται για τη βελτίωση της διαφορετικότητας και της ισότητας.

Το 45% των καταναλωτών έχουν αλλάξει τουλάχιστον μία προτίμηση μάρκας και το 62% αναμένουν ότι οι προτιμήσεις τους για τις μάρκες θα αλλάξουν μόνιμα πριν υποχωρήσει η πανδημία.

Επιπρόσθετα, το 88% δήλωσε ότι ο κοροναϊός έχει καταστήσει πιο σημαντικό για τις εταιρείες να είναι ηθικές και το 90% είπε ότι προτιμούν να αγοράζουν από επιχειρήσεις που δίνουν προτεραιότητα στην ασφάλεια των πελατών και των εργαζομένων.

Καθώς οι καταναλωτές συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τις αβεβαιότητες, τους κινδύνους για την υγεία, την οικονομική ύφεση και τις προκλήσεις του συστημικού ρατσισμού στις ΗΠΑ, οι μάρκες θα πρέπει να προσαρμόσουν τα μηνύματά τους για να συνδεθούν με ουσιαστικούς τρόπους.

Και όμως, όλοι βιώνουν την πανδημία διαφορετικά. Οι retro reengagers, το 33% των καταναλωτών, θέλουν να επιστρέψουν στο φυσιολογικό.

Αυτοί οι συντηρητικοί καταναλωτές είναι άνετοι να πηγαίνουν σε δημόσιους χώρους, πιστεύουν ότι δεν πρέπει να απαιτούνται μάσκες προσώπου και είναι λιγότερο πιθανό να δώσουν προτεραιότητα στην ποικιλομορφία και την ένταξη όλων στο κοινωνικό σύνολο.

Από την άλλη πλευρά, οι open-minded explorers (22%) θέλουν να δουν έναν πιο προοδευτικό κόσμο όταν τα πράγματα ξεκινήσουν να επανέρχονται στην κανονικότητα.

Αυτοί συνήθως είναι καλά μορφωμένοι και επηρεάζονται από διαφημιστές, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και bloggers, σημειώνει η έκθεση της Ketchum. Είναι πιθανότερο να αλλάξουν μάρκες μετά την πανδημία με βάση τις ενέργειες των εταιρειών κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Οι worried withholders, το 20% των καταναλωτών, προτιμούν να μένουν στη “ζώνη άνεσής” τους και δεν είναι άνετοι σε δημόσιους χώρους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αυτοί οι ηλικιωμένοι, κεντρο-συντηρητικοί δεν επηρεάζονται εύκολα από τη διαφήμιση, σύμφωνα με την Ketchum.

Αυτή η ομάδα είναι λιγότερο πιθανό να αλλάξει τις προτιμήσεις της για τις μάρκες κατά τη διάρκεια της πανδημίας και δέχεται από τη διαφήμιση ακόμη λιγότερη επιρροή από ό, τι πριν από την κρίση υγείας.

Οι cautious questioners, το 25% των καταναλωτών, τείνουν να είναι πολιτικά φιλελεύθεροι. Αυτοί οι άνθρωποι διατηρούν την απόσταση τους και είναι δύο φορές πιο πιθανό από τον μέσο Αμερικανό να αισθάνονται πολύ άβολα όταν επισκέπτονται κοινόχρηστους χώρους.

Προτιμούν να αγοράζουν από μάρκες που υποστηρίζουν την ποικιλομορφία και την ένταξη ως απάντηση στις πρόσφατες διαμαρτυρίες.

Οι μάρκες πρέπει να λαμβάνουν υπόψη το κοινό-στόχο τους κατά την ανάπτυξη μηνυμάτων.

Αυτή η προσδοκία εντείνεται ακόμη περισσότερο τώρα, καθώς οι καταναλωτές δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στις ενέργειες των μαρκών σχετικά με την ασφάλεια για την υγεία τους και στο πως αντιμετωπίζουν τον συστημικό ρατσισμό.

Τελικά οι επιχειρηματικές στρατηγικές ενέργειες τώρα θα επηρεάσουν την πίστη των καταναλωτών μακροπρόθεσμα, σύμφωνα με την έκθεση της Ketchum.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.