Ζημιές στο β΄ τρίμηνο για την Harley-Davidson, ανακοίνωσε σχέδιο αναδιάρθρωσης

Η Harley εμφάνισε ζημιές 92 εκατ. δολαρίων ή 60 σεντς ανά μετοχή στο τρίμηνο, μετά από τα κέρδη των 196 εκατ. δολαρίων ή 1,23 δολαρίων ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

Οι ζημιές ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 35 σεντς, έναντι εκτιμήσεων για 11 σεντς. Τα έσοδα μειώθηκαν 47% στα 865 εκατ. δολάρια από τα 1,633 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 761 εκατ. δολάρια.

Οι πωλήσεις μοτοσυκλετών στις ΗΠΑ υποχώρησαν 27% στα 31,3 εκατ. δολάρια, οι πωλήσεις στην Ευρώπη μειώθηκαν 30% στα 11 εκατ. δολάρια και οι πωλήσεις στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν πτώση 10% στα 6,9 εκατ. δολάρια.

Επίσης, η εταιρεία σχεδιάζει μια νέα πενταετή αναδιάρθρωση του λειτουργικού της μοντέλου παγκοσμίως, το οποίο θα επηρεάσει όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων, από εμπορικές μέχρι λειτουργίες υποστήριξης.

Το σχέδιο περιλαμβάνει 70 περικοπές θέσεων εργασίας που ανακοινώθηκαν προηγουμένως και εξορθολογισμό των μοντέλων μοτοσυκλετών κατά 30%.

Η εταιρεία θα εστιάσει σε περίπου 50 αγορές στη Βόρεια Αμερική, στην Ευρώπη και στην Ασία-Ειρηνικό, που αυτή τη στιγμή αντιστοιχούν στο μεγαλύτερο μέρος των όγκων της και της δυναμικής ανάπτυξης.

Αναμένει δε ότι θα εξοικονομήσει 250 εκατ. δολάρια σε μετρητά το 2020 και θα αναλάβει χρεώσεις 42 εκατ. δολαρίων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here