Η Huawei καταφέρνει για πρώτη φορά να σπάσει το δίπολο Samsung-Apple

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας ερευνών Canalys, η Huawei καταφέρνει να αναδειχθεί για πρώτη φορά κορυφαίος κατασκευαστής σε παραδόσεις smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο, κατά το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, η Canalys υπολογίζει ότι η κινεζική Huawei κατάφερε να παραδώσει 55,8 εκατομμύρια συσκευές, έναντι 53,7 εκατομμυρίων συσκευών που παρέδωσε η κορεατική Samsung, το ίδιο χρονικό διάστημα.

Η εταιρεία ερευνών χαρακτηρίζει το γεγονός «αξιοσημείωτο» ενώ δεν παραβλέπει το γεγονός ότι ένα μέρος της επιτυχίας της Huawei οφείλεται στο ότι η Κίνα κατάφερε να «βγει» ταχύτερα από την οικονομική καραντίνα που προκάλεσε η πανδημία του νέου κορωνοϊού σε αντίθεση με τις δυτικές οικονομίες που ακόμη ταλανίζονται.

Η Huawei αντιμετωπίζει τις δικές της δυσκολίες στις δυτικές αγορές που σχετίζονται με την υποχρέωση να λανσάρει συσκευές χωρίς το πακέτο των εφαρμογών της Google, λόγω των σχετικών εμπορικών περιορισμών που έχουν τεθεί από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Από τα στοιχεία που συγκέντρωσε και ανέλυσε η Canalys φαίνεται ότι η κυριαρχία της Huawei κατά το β’ τρίμηνο του έτους οφείλεται πρωτίστως στις εντυπωσιακές πωλήσεις που επιτυγχάνει στην «εσωτερική» αγορά της Κίνας. Αντίθετα, οι πωλήσεις σε αγορές εκτός Κίνας έχουν πέσει κατά 27%, με την Canalys ωστόσο να εκτιμά ότι αυτή η πτώση υπερκαλύπτεται από το γεγονός ότι πλέον το 70% των συσκευών smartphone που πουλιούνται στην Κίνα προέρχονται από την Huawei.

Η εταιρεία ερευνών τονίζει ότι από τα στοιχεία φαίνεται ότι η πανδημία του κορωνοϊού χτύπησε πολύ σκληρά τις παραδόσεις συσκευών της Samsung που εμφανίζουν μία εκτιμώμενη πτώση έως και 30%, σε σχέση με το β’ τρίμηνο του 2019.

Προφανώς και αυτό το γεγονός συνετέλεσε ώστε να αναρριχηθεί η Huawei στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Είναι ενδεικτικό ότι οι αναλυτές της Canalys θεωρούν ότι αν δεν υπήρχε ο κορωνοϊός η κατάταξη στις παραδόσεις smartphones δεν θα ήταν η σημερινή.

Αντίθετα, εκτιμούν ότι η Huawei εκμεταλλεύθηκε την γρήγορη επάνοδο της κινεζικής οικονομίας συνολικά και πλέον είναι σε θέση να εκμεταλλευθεί την επιτυχία του συγκεκριμένου τριμήνου τόσο για να προσελκύσει ακόμη περισσότερους αγοραστές όσο και για να καθιερώσει το brand μεταξύ των προμηθευτών και των δημιουργών εφαρμογών.

Το τελευταίο -οι δημιουργοί εφαρμογών- είναι ίσως το πιο σημαντικό θέμα για την Huawei αυτή την στιγμή.

Η απουσία των εφαρμογών της Google σημαίνει ότι η εταιρεία αδυνατεί να ενσωματώσει στις συσκευές εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στις περισσότερες Android συσκευές.

Δηλαδή εφαρμογές όπως Google Maps, YouTube, Google Play Store που είναι στάνταρ σε κάθε Android τηλέφωνο απλά δεν είναι διαθέσιμες για την Huawei.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here