Έμφαση στην εμπειρία του πελάτη το ζητούμενο για τον ξενοδοχειακό κλάδο

Υψηλό βαθμό ετοιμότητας οφείλουν να επιδείξουν οι πάροχοι υπηρεσιών φιλοξενίας προκειμένου να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν στην πράξη σύγχρονες πρακτικές ώστε να απευθυνθούν στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών, όπως προκύπτει με βάση πρόσφατη έρευνα του Ευρωπαϊκού σκέλους του Hospitality Sales and Marketing Association International (HSMAI).

Συγκεκριμένα, κάτι παραπάνω από το 75% των ερωτηθέντων μελών του HSMAI εκτιμούν πως η εμπειρία του πελάτη και όχι η κερδοφορία θα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων κατά το β’ εξάμηνο του τρέχοντος έτους, αλλά και για ολόκληρο το 2021.

Παράλληλα, το 43% των συμμετεχόντων στην ίδια μελέτη θεωρεί πως οι επισκέπτες θα διαμείνουν στα ξενοδοχεία μόνο εφόσον εφαρμόζουν συγκεκριμένες όσο και αυστηρές πολιτικές αντιμετώπισης του κορωνοϊού, ενώ το 20% πιστεύουν πως οι πελάτες θα πραγματοποιήσουν απευθείας κρατήσεις αποκλειστικά με ξενοδοχειακά brand που εμπιστεύονται.

Την ίδια στιγμή, το 36% επισημαίνουν πως η “ανέπαφη” διαμονή που θα στηρίζεται στην τεχνολογία αναμένεται να αποτελέσουν το νέο standard για τα ξενοδοχεία της επόμενης ημέρας, συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών checkin, checkout και της παραγγελειοληψίας φαγητού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του HSMAI, μπορεί οι μέχρι στιγμής προβλέψεις για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο να κινούνται στο ήμισυ των booking μεγεθών του Ιουλίου, ωστόσο τα εν λόγω μεγέθη αναμένεται να ενισχυθούν δραστικά όσο πλησιάζουν εγγύτερα οι ημερομηνίες της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου.

Παράλληλα, ρόλο παίζει και το γεγονός ότι ολοένα και περισσότερα ξενοδοχεία κατά μήκος της Ευρώπης εξακολουθούν να επιστρέφουν σε καθεστώς λειτουργίας, με την ταυτόχρονη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Στο ίδιο μήκος κύματος, οι κρατήσεις εταιρικών ταξιδιών αναμένεται να κινηθούν σε ανοδική τροχιά από τον προσεχή Σεπτέμβριο, παρά το γεγονός ότι οι περιορισμοί που συναντώνται στα σύνορα αναμένεται να επιδράσουν ως ένα βαθμό.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here