19 Απρ 2024
READING

McDonald’s | Κατώτερα των προσδοκιών τα κέρδη, μείωση πωλήσεων 30% στο τρίμηνο

2 MIN READ

McDonald’s | Κατώτερα των προσδοκιών τα κέρδη, μείωση πωλήσεων 30% στο τρίμηνο

McDonald’s |  Κατώτερα των προσδοκιών τα κέρδη, μείωση πωλήσεων 30% στο τρίμηνο

Μείωση πωλήσεων σχεδόν κατά ένα τρίτο και προσαρμοσμένα κέρδη κατώτερα των προσδοκιών εμφάνισε στο τρίμηνο η McDonald’s, καθώς το κλείσιμο καταστημάτων διεθνών, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, έπληξε τα μεγέθη της.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε πωλήσεις ύψους 3,77 δισ. δολαρίων, μειωμένες κατά 30%, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Refinitiv που ανέμεναν πωλήσεις 3,68 δισ. δολαρίων.

Στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις ίδιων καταστημάτων υποχώρησαν 19,2% τον Απρίλιο, ωστόσο τον Ιούνιο η πτώση περιορίστηκε μόλις στο 2,3%, καθώς η εταιρεία επαναλειτούργησε περίπου 2.000 καταστήματα, ωστόσο η διαδικασια σταμάτησε εκ νέου στις αρχές Ιουλίου λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα.

Η αλυσίδα γρήγορης εστίασης ανακοίνωσε επίσης καθαρά κέρδη δεύτερου τριμήνου ύψους 483,8 εκατ. δολαρίων ή 65 σεντς ανά μετοχή, έναντι 1,52 δισ. δολαρίων ή 1,97 δολαρίων ανά μετοχή το αντίστοιχο περσινό διάστημα, με την υποχώρηση να αποδίδεται στις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 66 σεντς ανά μετοχή, διαμορφούμενα χαμηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών που ανέμεναν προσαρμοσμένα κέρδη της τάξης των 74 σεντς ανά μετοχή.

“Η ισχυρή παρουσία μας στο drive-thru και οι επενδύσεις μας στο delivery τα τελευταία χρόνια βοήθησαν σημαντικά σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Chris Kempczinski σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας:

“Είδαμε συνεχιζόμενη βελτίωση στα αποτελέσματά μας κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου καθώς οι αγορές άνοιξαν ξανά σε όλο τον κόσμο”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.