25 Απρ 2024
READING

Η LVMH αναμένει ισχυρή ανάκαμψη | «Κλειδί» η δυναμική επιστροφή της Κίνας

2 MIN READ

Η LVMH αναμένει ισχυρή ανάκαμψη | «Κλειδί» η δυναμική επιστροφή της Κίνας

Η LVMH αναμένει ισχυρή ανάκαμψη |  «Κλειδί» η δυναμική επιστροφή της Κίνας

Δυναμική επιστροφή στις πωλήσεις στην Κινεζική αγορά κατέγραψε κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους η Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), στοιχείο που εκλαμβάνει ως προοίμιο μιας σταθερής πορείας επιστροφής προς την κανονικότητα κατά την διάρκεια του β’ εξαμήνου του τρέχοντος έτους.

Προς αυτή την κατεύθυνση συμβάλουν καταλυτικά η ισχυρή απόδοση των κορυφαίων της brands, Louis Vuitton και Dior, συνεπικουρούμενα από μια αλματώδη τροχιά των online πωλήσεων.

Ο Γαλλικός κολοσσός luxury προϊόντων ανέφερε πως τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 84% το εξάμηνο ΙανουαρίουΙουνίου 2020, απόρροια των σημαντικών επιπτώσεων ελέω του κορωνοϊού.

Για παράδειγμα, η LVMH βίωσε το αναγκαστικό κλείσιμο του συνόλου –σχεδόν- των καταστημάτων και εργοστασίων της σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ η απαγόρευση των αεροπορικών ταξιδιών προσγείωσε στο σπίτι τους ταξιδιώτες, οι οποίοι και αντιπροσωπεύουν το 40% των συνολικότερων αγορών luxury προϊόντων και αγαθών σε επίπεδο αξίας, όπως εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές.

Ο όμιλος LVMH, στον οποίο και ανήκουν περί τα 75 brands που εκτείνονται από την σαμπάνια Dom Pérignon μέχρι τα κοσμήματα Bulgari, είδε τις πωλήσεις του να συρρικνώνονται κατά 38%το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου, ακολουθώντας μια πτώση της τάξεως του 15% που είχε λάβει χώρα κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Οι οργανικές πωλήσεις κατά το β’ τρίμηνο του 2020 ήταν μειωμένες κατά 54% στην Ευρώπη και την Ιαπωνία, ενώ στις ΗΠΑ η πτώση «περιορίστηκε» στο 39%. Όσο για την Ασία, εξαιρουμένης της Ιαπωνίας, είχε σαφώς καλύτερη απόδοση, καθώς η πτώση άγγιξε το 13%.

Τα καθαρά κέρδη του LVMH διαμορφώθηκαν σε 522 εκατομμύρια ευρώ, κατά το πρώτο εξάμηνο, με τα brand Louis Vuitton, Dior και Moët Hennessy να παραμένουν εξαιρετικά προσοδοφόρα.

Σύμφωνα με τον Bernard Arnault, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο  του ομίλου LVMH “καταφέραμε να επιδείξουμε αξιοσημείωτη αντοχή ως όμιλος κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Μάλιστα, μπορεί να έχουμε σαφή δείγματα αντιστροφής της κατάστασης από τα μέσα Ιουνίου, ωστόσο παραμένουμε εξαιρετικά επιφυλακτικοί σχετικά με το πώς θα εξελιχθεί το υπόλοιπο μισό του 2020.

Βέβαια, η ισχύς των brands μας σε συνδυασμό με τον βαθμό άμεσης απόκρισης και εν γένει ετοιμότητάς μας, μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε πως θα είμαστε σε θέση να εκμεταλλευτούμε την περίοδο αντιστροφής της κατάστασης, όποτε κι εάν αυτή λάβει χώρα”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.