25 Απρ 2024
READING

mousegraphics | συζήτηση για την δημιουργικότητα με τον Γ.Τσακνάκη

4 MIN READ

mousegraphics | συζήτηση για την δημιουργικότητα με τον Γ.Τσακνάκη

mousegraphics | συζήτηση για την δημιουργικότητα με τον Γ.Τσακνάκη

Ο σχεδιασμός είναι μια ατελείωτη άσκηση στην επικοινωνία. Η mousegraphics είναι ένα δημιουργικό γραφείο που συνειδητοποιεί αυτή τη βασική αρχή από το 1984 και με τρόπο που να αφορά ξεχωριστά κάθε έναν από τους συνεργάτες / πελάτες του.

Αυτή η συνεπής προσέγγιση έχει ανταμειφθεί με ένα σημαντικό κύκλο μακροχρόνιων συνεργασιών και έχει επίσης ως αποτέλεσμα νέες και επιτυχημένες επαγγελματικές σχέσεις σε ποικίλες εφαρμογές στον τομέα του σχεδιασμού.

Με μια δημιουργική ομάδα η mousegraphics συνεργάζεται με τους πελάτες του τόσο στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων στρατηγικών προτάσεων και σχεδίων όσο και στην υλοποίηση στοχοθετημένων, μερικών εφαρμογών.

H mousegraphics έχει σημαντική εμπειρία στο σχεδιασμό συσκευασίας. Στην πραγματικότητα, μια πληθώρα διακεκριμένων διεθνών βραβείων και εκδόσεων, έχει τοποθετήσει τον οργανισμό ανάμεσα στα πιο ενδιαφέροντα, αξιόπιστα και καλύτερα εξοπλισμένα τεχνολογικά, για να διαχειριστεί δημιουργικά την απεικόνιση τροφίμων ειδικότερα και σε όλα τα συναφή επίπεδα επικοινωνίας.

Κάναμε μια εξαιρετική συζήτηση με τον Γ.Τσακνάκη δημιουργό της mousegraphics.

Πότε δημιουργήθηκε το γραφείο?

Δημιουργήθηκε πριν 35 χρόνια εστιάζοντας στην αρχή στο packaging με δουλειές στην Ελληνική αγορά.Το όνομα βρέθηκε τυχαία, σε μια στιγμή, όπως όλες οι ιδέες συμβαίνουν τυχαία στην δουλειά μας.

Γιατί αποφάσισες να κάνεις το δικό σου γραφείο?

Μόνο του με “με πήγε” αφού είχα δουλέψει για περίπου ένα χρόνο σε τυπογραφείο παράλληλα με τις σπουδές, προέκυψε και αυτό όπως η ενασχόληση κυρίως με την συσκευασία.

Η συσκευασία και η γνώση από τον αναλογικό κόσμο με βοήθησε πάρα πολύ.Η πραγματική αίσθηση και γνώση του φυσικού κόσμου έχει πολύ μεγάλη σημασία γιατί μόνο μια εικόνα σε έναν υπολογιστή έχει έλλειψη”.

Η συσκευασία είναι ο χώρος που συνοψίζει τα πάντα στο design.Περιέχει τα πάντα!

Εάν μια συσκευασία είναι σωστή από εκεί εκπορεύονται όλα.

Ένα προϊόν είναι απτό.Από μόνο του σου λέει κάποια πράγματα.Θέλει κάτι να πει, θέλει να επικοινωνήσει τον εαυτό του.

Σε ένα νέο γραφίστα τι θα έλεγες?

Θα του έλεγα ότι κάνει να το κάνει όσο πιο καλά μπορεί.

Είναι μόνο ταλέντο η γραφιστική?

Το ταλέντο είναι μόνο 5% και δεν αρκεί όπως έχει πει και ο Πικάσο. Χρειάζεται δουλειά και αφοσίωση.

Γίνονται καλές δουλειές στην Ελλάδα?

Γίνονται όπως γίνονται σε κάθε μέρος του κόσμου.Υπάρχει καλό ελληνικό design όχι επειδή είναι ελληνικό παρά το τι είναι ελληνικό.

Το καλό design το βρίσκεις παντού ανεξάρτητα από την γεωγραφία και τα δημογραφικά χαρακτηριστικά.Δουλεύουμε κυρίως στο εξωτερικό σε όλα τα μέρη του κόσμου.Από τον Καναδά μέχρι την Κίνα.

Ξεκινήσαμε πριν 7 χρόνια με ένα τσάι της Nongfu, της μεγαλύτερης εταιρείας στην Κίνα σε νερά και συσκευασμένα ροφήματα”.Ταξιδέψαμε στην Κίνα και παρουσιάσαμε εκεί τα προσχέδια και συνεχίζουμε την συνεργασία από τότε.

Είναι “συγκινητικό” να επισκέπτεσαι την Κίνα μια τεράστια αγορά και να βλέπεις δουλειές σου.

Ένα ελληνικό προϊόν ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει για να γίνει επιτυχημένο στο εξωτερικό?

Ένα προϊόν η μια υπηρεσία που έχει ποιότητα μπορεί και οφείλει να πάει παντού.Δεν υπάρχουν μυστικά η μαγικές συνταγές.Το brief είναι ένα σύνολο από προσδοκίες και μερικές φορές το design το ανατρέπει.Μας αρέσει αυτή η “ανατροπή.

Η εξαιρετική συσκευασία μπορεί να βοηθήσει ένα προϊόν να κερδίσει την προσοχή των ανθρώπων.Δεν υπάρχουν σύνορα και όρια στην δουλειά μας.

Στην Ελλάδα έχει κουραστεί ο κόσμος από την μιζέρια και πλέον ο καθένας ψάχνει να βρει τον νέο ρόλο του.Χρειαζόμαστε περισσότερη δημιουργικότητα και “ανατρεπτικότητα” σε αυτά που κάνουμε.

Τα τελευταία 3 χρόνια η mousegraphics είναι Agency of the Year και έχει πάρα πολλές διακρίσεις στα παγκόσμια βραβεία Dieline Awards και στα pentawards.

Ο Γρηγόρης Τσακνάκης και η ομάδα του είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα πως μια ελληνική εταιρεία, ένα δημιουργικό γραφείο μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα σε πολλά μέρη του κόσμου με θετικό και δημιουργικό τρόπο.

Η mousegraphics είναι ένα από τα καλύτερα δημιουργικά γραφεία στην Ελλάδα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.