25 Απρ 2024
READING

Σημαντική μείωση κερδών για την Gucci

2 MIN READ

Σημαντική μείωση κερδών για την Gucci

Σημαντική μείωση κερδών για την Gucci

Το fashion group Kering, ιδιοκτήτης της Gucci και άμεσος ανταγωνιστής της LVMH, είδε τις πωλήσεις του να μειώνονται κατά 44% το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Μάλιστα, παρά τα πρώτα, δειλά σημάδια ανάκαμψης, ειδικά στην Κίνα, το δεύτερο εξάμηνο του έτους παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο.

Κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους οι πωλήσεις της Kering μειώθηκαν κατά 43,7%, διαμορφούμενες σε περίπου 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Για το πρώτο εξάμηνο του έτους συνολικά, τα κέρδη μειώθηκαν ακόμη και κατά 53% στα 272,6 εκατομμύρια ευρώ. Τα περιθώρια λειτουργίας του ομίλου μειώθηκαν στο 17,7%, όλα ως αποτέλεσμα της κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Παρόλα αυτά, ο επιχειρηματικός Όμιλος στον οποίο ανήκουν, μεταξύ άλλων, τα brand Gucci και Yves Saint Laurent, παρουσίασε ελαφρώς καλύτερη απόδοση σε σχέση με ότι προέβλεπαν οι οικονομικοί αναλυτές.

Οι τελευταίοι, έκαναν λόγω για πτώση του κύκλου εργασιών κατά 46%. Παρόλα αυτά, ο Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου Kering, Jean-Marc Duplaix ανέφερε πως τα οικονομικά στοιχεία μπορεί να δείχνουν ενθαρρυντικά στην Ασία και δη στην Κίνα, εντούτοις όμως η ανάκαμψη πρόκειται να προέλθει πρωτίστως από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

Σημαντική επίδραση από την έλλειψη τουριστών

Σε ότι αφορά προβλέψεις αναφορικά με το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, εξακολουθεί να κυριαρχεί υπερβολική αβεβαιότητα. Αποτέλεσμα; Αυτές (σ.σ. προβλέψεις) να γίνονται με εξαιρετική φειδώ και προβληματισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Duplaix, η έλλειψη τουρισμού και ταξιδιωτών θα επιβαρύνει τον τομέα για λίγο καιρό ακόμη, με αποτέλεσμα οι απώλειες του πρώτου εξαμήνου του 2020 να αδυνατούν να αντισταθμιστούν στο υπόλοιπο του έτους!

Ο κύκλος εργασιών για την ναυαρχίδα σε επίπεδο brand, Gucci, μειώθηκε κατά 45% την χρονική περίοδο Απριλίου-Ιουνίου σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, το brand του Yves Saint Laurent (YSL) βλήθηκε ακόμη περισσότερο, καθώς βίωσε πτώση του κύκλου εργασιών του κατά 48%. Ο ανταγωνιστικός οίκος LVMH, από την άλλη πλευρά, κατάφερε να περιορίσει τη δική του πτώση σε επίπεδο τζίρου στο 38%.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.