Kodak | η μετοχή με κέρδη άνω του 400%

Εκτοξεύθηκε η μετοχή της εμβληματικής εταιρείας στην αγορά των φωτογραφικών μηχανών και φωτογραφικών φιλμ Kodak, καταγράφοντας η μετοχή της κέρδη άνω του 400%, ένα εξωπραγματικό ράλι που ανάγκασε τη Wall Street να αναστείλει την διαπραγμάτευσή της περισσότερες από 10 φορές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Αιτία το δάνειο που ενέκρινε σήμερα , σε μία εξέλιξη ορόσημο για την εταιρεία, καθώς εισέρχεται για πιο δυναμικά στον φαρμακευτικό κλάδο.

Χθες η μετοχή της μετά την ανακοίνωση της εταιρείας εκτινάχθηκε κατά 203%, ενώ οι επιδόσεις της πραγματικά ζαλίζουν.

Από την αρχή του χρόνου καταγράφει κέρδη σχεδόν 814% και σε διάστημα ενός έτους έχει ενισχυθεί κατά 1.685%.

Στόχος είναι η Kodak να παράγει συνολικά έως και το 25% των ουσιών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή γενόσημων στις ΗΠΑ.

«Είναι σημαντικό ποσοστό το 25%», δήλωσε ικανοποιημένος ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Πρόκειται για ένα αποφασιστικής σημασίας βήμα στον επαναπατρισμό της παρασκευής φαρμακευτικών προϊόντων στις ΗΠΑ», πρόσθεσε.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η αμερικανική Εταιρεία Διεθνούς Οικονομικής Ανάπτυξης (DFC) χρηματοδοτεί ένα πρόγραμμα σε συνεργασία με το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19 βάσει του νόμου Αμυντικής Παραγωγής.
Η νομοθεσία αυτή επιτρέπει στην αμερικανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση να κινητοποιεί τον ιδιωτικό βιομηχανικό τομέα για τις ανάγκες ασφαλείας της χώρας.

Η στροφή αυτή αποτελεί μεγάλη αλλαγή για την Kodak, η οποία ιδρύθηκε το 1888 και κήρυξε πτώχευση το 2012. Στο απόγειο της δραστηριότητάς της στην εταιρεία εργάζονταν 145.000 άνθρωποι, ενώ πλέον το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της ανέρχεται σε περίπου 5.000.

Η Kodak εξακολουθεί να κατασκευάζει ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, ενώ πριν τέσσερα χρόνια στράφηκε στην παραγωγή φαρμακευτικών ουσιών.