24 Απρ 2024
READING

Google | Θέλει να καθιερώσει τα Assistant και Play Store στις συσκευές Samsung

3 MIN READ

Google | Θέλει να καθιερώσει τα Assistant και Play Store στις συσκευές Samsung

Google | Θέλει να καθιερώσει τα Assistant και Play Store στις συσκευές Samsung

Η Google φέρεται να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Samsung για την επίτευξη μίας συμφωνίας που θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση στις υπηρεσίες της έναντι των ανάλογων υπηρεσιών της κορεατικής εταιρείας.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει δημοσίευμα στο οποίο τονίζεται ότι η συμφωνία, αν επιτευχθεί, θα σχετίζεται πρωτίστως με την προώθηση τόσο του ψηφιακού βοηθού Google Assistant έναντι του Bixby της Samsung αλλά και του Play Store έναντι της αντίστοιχης εφαρμογής του κορεατικού κολοσσού.

Η Samsung αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές έξυπνων κινητών τηλεφώνων στον κόσμο ενώ παραμένει κορυφαίος κατασκευαστής συσκευών με λειτουργικό σύστημα Android στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με δεδομένο ότι χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της Google, η Samsung προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να δημιουργήσει ένα δικό της οικοσύστημα που θα τρέχει «πάνω» από το Android και στο οποίο περιλαμβάνονται εφαρμογές όπως ο ψηφιακός βοηθός Bixby αλλά και το Galaxy app store.

Τα προϊόντα της Google παραμένουν διαθέσιμα στις συσκευές της Samsung αλλά πλέον η τελευταία έχει προχωρήσει τόσο ώστε να περιλαμβάνει ακόμη και αποκλειστικά πλήκτρα ενεργοποίησης ώστε να καταστεί ο Bixby πιο εύκολα προσβάσιμος από τον μέσο χρήστη.

Οι όροι της πιθανής συμφωνίας δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, ωστόσο το Bloomberg υπενθυμίζει ότι η Google σε μια ανάλογη κίνηση κατάφερε να έρθει σε συμφωνία αρκετών δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Apple ώστε να είναι η default μηχανή αναζήτησης στην εφαρμογή περιήγησης στο διαδίκτυο, Safari. Προφανώς κάτι ανάλογο θα μπορούσε να γίνει και στην περίπτωση της Samsung.

Επιπλέον, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τις συνεχείς δικαστικές διαμάχες στις οποίες έχει εμπλακεί η Google το τελευταίο διάστημα (όπως και άλλες εταιρείες τεχνολογίας) για να αποδείξει ότι δεν χρησιμοποιεί καταχρηστικά την πλατφόρμα του Play Store και τις υπόλοιπες βασικές εφαρμογές που προσφέρονται στα Android smartphones.

Μία συμφωνία με την Samsung θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ισχυρό επιχείρημα υπέρ των θέσεων της Google.

Παρόλα αυτά, η δήλωση της Samsung προς το Bloomberg ήταν ότι «παραμένουμε προσηλωμένοι στο δικό μας οικοσύστημα και στις δικές μας υπηρεσίες», χωρίς όμως να παραλείψει να αναφέρει ότι «η Samsung συνεργάζεται στενά με την Google και άλλους συνεργάτες ώστε να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους χρήστες των συσκευών της».

Στο ίδιο περίπου πνεύμα, η Google τόνισε ότι «όπως όλοι οι κατασκευαστές συσκευών Android, η Samsung είναι ελεύθερη να δημιουργήσει το δικό της ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών και τον δικό της ψηφιακό βοηθό».

«Αυτό είναι ένα από τα σπουδαιότερα χαρακτηριστικά του Android, παράλληλα συνομιλούμε τακτικά με τους συνεργάτες μας για το πώς θα βελτιώσουμε την εμπειρία των χρηστών και δεν σκοπεύουμε να το αλλάξουμε αυτό», καταλήγει η δήλωση της Google.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι Google και Samsung είχαν συγκρουστεί σφοδρά κατά το παρελθόν για τις δυνατότητες διαμόρφωσης του λειτουργικού συστήματος Android που θα έχει ο εκάστοτε κατασκευαστής συσκευών.

Τότε, πίσω στο 2014 η Samsung είχε συμφωνήσει να βάλει φρένο στην ανάπτυξη της πλατφόρμας TouchWiz.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.