25 Απρ 2024
READING

Ζημιές 185 εκατομμυρίων ευρώ για το α’ τρίμηνο του οικονομικού έτους 2021 σημείωσε η Ryanair

2 MIN READ

Ζημιές 185 εκατομμυρίων ευρώ για το α’ τρίμηνο του οικονομικού έτους 2021 σημείωσε η Ryanair

Ζημιές 185 εκατομμυρίων ευρώ για το α’ τρίμηνο του οικονομικού έτους 2021 σημείωσε η Ryanair

Καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών οι οποίοι έκαναν λόγο για αναμενόμενες ζημιές της τάξεως των 205 εκατομμυρίων ευρώ διαμορφώθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Ιρλανδικής εταιρείας Ryanair για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2021, που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 2020.

Βέβαια, το εν λόγω τρίμηνο ήταν ζημιογόνο κατά 185 εκατομμύρια ευρώ.Η ιρλανδική εταιρεία δήλωσε παράλληλα πως αναμένει μείωση της επιβατικής κίνησης κυκλοφορίας κατά 60% το 2020/2021, αλλά η αβεβαιότητα γύρω από την πανδημία δεν της επιτρέπει να παρέχει περαιτέρω οδηγίες για το έτος.

Στελέχη της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους δήλωσαν ότι το επόμενο 12μηνο θα αποτελέσει μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική χρονιά.

«Είναι αδύνατο να προβλεφθεί πόσο καιρό θα παραμείνει η πανδημία Covid-19. Μάλιστα, ένα πιθανό δεύτερο κύμα κρουσμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη στα τέλη του φθινοπώρου (όταν ξεκινά η ετήσια σεζόν της γρίπης) αποτελεί τον μεγαλύτερο φόβο μας αυτή τη στιγμή», σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Ο τομέας έχει πληγεί σημαντικά από την πανδημία με ολόκληρο τον στόλο της Ryanair να σταματά για περίπου τέσσερις μήνες, καθώς οι χώρες επέβαλαν αυστηρά μέτρα lockdown για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

 Η Ryanair δήλωσε ότι αναμένει να βγει από την οικονομική κρίση μπροστά από τους ανταγωνιστές λόγω της «πολύ χαμηλότερης βάσης κόστους» που εφαρμόζει.

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε, επίσης, ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, μείωσε το κόστος κατά 85%, το οποίο περιελάμβανε διαπραγματεύσεις για περικοπές αμοιβών με το προσωπικό.

Η Ryanair ανησυχεί επίσης για τους διαπραγματευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου που δεν θα καταλήξουν σε εμπορική συμφωνία για το Brexit μέχρι το τέλος του έτους.

«Η πρόκληση του Brexit, και ιδίως το Brexit χωρίς συμφωνία, παραμένει υψηλή. Ελπίζουμε, πριν από το τέλος της μεταβατικής περιόδου τον προσεχή Δεκέμβριο, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρώπη θα καταλήξουν σε μια εμπορική συμφωνία για αεροπορικά ταξίδια, η οποία θα επιτρέψει τη συνέχιση της ελεύθερης κυκλοφορίας των ανθρώπων και της απορρυθμισμένης αεροπορικής αγοράς μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας», ανέφερε σε σχετική της ανακοίνωση η Ryanair.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.