02 Μάι 2024
READING

Τριπλασιασμός των e-πωλήσεων για την Chipotle κατά το β’ τρίμηνο

2 MIN READ

Τριπλασιασμός των e-πωλήσεων για την Chipotle κατά το β’ τρίμηνο

Τριπλασιασμός των e-πωλήσεων για την Chipotle κατά το β’ τρίμηνο

Η αλυσίδα Μεξικάνικου φαγητού Chipotle Mexican Grill σημείωσε καθαρά έσοδα δευτέρου τριμήνου ύψους 8,2 εκατομμυρίων δολαρίων έναντι 91 εκατομμυρίων δολαρίων κατά την ίδια περίοδο το 2019.

Τα λειτουργικά περιθώρια μειώθηκαν κατά 8,7%, διαμορφούμενα σε 12,2% κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Υπό την πίεση του αναγκαστικού κλεισίματος των φυσικών σημείων, η Chipotle προχώρησε στην σύναψη συμφωνιών συνεργασίας με τρίτους παρόχους παράδοσης.

Αποτέλεσμα; Οι Grubhub και Uber Eats συνεισέφεραν σε αποφασιστικό βαθμό να προσελκύσουν νέους πελάτες και να οδηγήσουν στην σημαντική αύξηση των παραγγελιών της Μεξικανικής αλυσίδας.

Συνολικά, οι παραγγελίες delivery αυξήθηκαν κατά 125% το τρίμηνο. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Οικονομικό Διευθυντή της αλυσίδας, Jack Hartung, η Chipotle θα αρχίσει να τροποποιεί τις τιμές παράδοσης προκειμένου να αντισταθμίσει τα τέλη προμήθειας που χρεώνονται από τρίτους παρόχους delivery.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Hartung, οι πελάτες παραγγέλνουν –πλέον- περισσότερες μπριζόλες, εμφιαλωμένα ποτά και burritos από το συνηθισμένο, αυξάνοντας το κόστος της εταιρείας για πρώτες ύλες και συσκευασία.

Οι καθαρές πωλήσεις μειώθηκαν 4,8% στα 1,36 δισεκατομμύρια δολάρια, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες των 1,34 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι ψηφιακές παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 216% και αντιπροσώπευαν το 60,7% των πωλήσεων.

Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να προσλάβει 10.000 νέους εργαζομένους τους επόμενους μήνες καθώς οι ψηφιακές παραγγελίες ακολουθούν εκρηκτική πορεία.

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, οι πωλήσεις στο ίδιο κατάστημα μειώθηκαν 9,8% αλλά βελτιώθηκαν διαδοχικά.

Μετά την πτώση 24,4% τον Απρίλιο, οι πωλήσεις στα ίδια καταστήματα της Chipotle μειώθηκαν μόλις 7% τον Μάιο, ενώ επέστρεψαν σε θετικό έδαφος τον Ιούνιο.

Μέχρι στιγμής τον Ιούλιο, οι πωλήσεις σε εστιατόρια Chipotle που ήταν εν λειτουργία τουλάχιστον για έναν χρόνο έχουν αυξηθεί κατά 6,4%.

Περίπου οι μισές πωλήσεις του Ιουλίου προήλθαν από ψηφιακές παραγγελίες, ακόμη και όταν η εταιρεία άνοιξε ξανά τις τραπεζαρίες και υποδέχτηκε το κοινό στα φυσικά καταστήματα.

Τα στελέχη δήλωσαν ότι το νέο queso της αλυσίδας συγκεντρώνει περισσότερες παραγγελίες έναντι της προηγούμενης προϊοντικής πρότασης.

Η Chipotle καθυστέρησε την κυκλοφορία ορισμένων νέων προϊόντων ελέω της κρίσης, ωστόσο την ίδια στιγμή ξεκίνησε τις δοκιμές ρυζιού κουνουπιδιού νωρίτερα αυτό το μήνα στο Κολοράντο και στο Ουισκόνσιν.Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε νέα ποτά στο μενού του από την Tractor Beverageπρο ημερών.

Παρά την πανδημία, η Chipotle εγκαινίασε την λειτουργία 37 καινούριων εστιατορίων κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Μάλιστα, περίπου 30 από τις νέες τοποθεσίες, κυρίως εκείνες που βρίσκονται εντός εμπορικών κέντρων και εν γένει shopping centers, παραμένουν προσωρινά εκτός λειτουργίας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.