20 Απρ 2024
READING

Η BMW θα προσφέρει πλήρως ηλεκτρική την σειρά 5

2 MIN READ

Η BMW θα προσφέρει πλήρως ηλεκτρική την σειρά 5

Η BMW θα προσφέρει πλήρως ηλεκτρική την σειρά 5

Η BMW σχεδιάζει να προσφέρει μια πλήρως ηλεκτρική σειρά 5 ως μέρος της γενικής ανανέωσης της προϊοντικής της γκάμας, σε συνάρτηση με το γεγονός ότι επιδιώκει να μειώσει τις εκπομπές οχημάτων τόσο κατά τη διάρκεια της παραγωγής, όσο και της κίνησης στο δρόμο.

«Κατά την προσεχή δεκαετία έχουμε θέσει ως στόχο να έχουμε συνολικά περισσότερα από 7 εκατομμύρια ηλεκτροκίνητα οχήματα του BMW Group στους δρόμους», σημείωσε η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων προωθούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα από τότε που οι ευρωπαίοι νομοθέτες διέταξαν τον Δεκέμβριο του 2018 την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από αυτοκίνητα κατά 37,5% έως το 2030 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2021.

Αυτό θα συμβεί μετά από μείωση των εκπομπών κατά 40% μεταξύ 2007 και 2021.

Από την επόμενη χρονιά, η BMW δήλωσε ότι θα προσφέρει πέντε πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πρόκειται για τα μοντέλα BMW i3, MINI Cooper SE, BMW iX3, BMW iNEXT και BMW i4.

Συνολικά, η BMW θα διαθέτει 25 ηλεκτρικά μοντέλα στους διεθνείς δρόμους έως το 2023, τα μισά εκ των οποίων θα είναι πλήρως ηλεκτρικά.

Η BMW δήλωσε, επίσης, ότι θα προσφέρει μια πλήρως ηλεκτρική σειρά 5, αλλά ο Διευθύνων Σύμβουλος της, Oliver Zipse, δεν έδωσε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας.

Η BMW δήλωσε ότι οι εκπομπές άνθρακα από την παραγωγή και τις τοποθεσίες θα μειωθούν κατά 80% ανά όχημα!

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.