25 Απρ 2024
READING

Η Aldi ενθαρρύνει τους προμηθευτές να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα

2 MIN READ

Η Aldi ενθαρρύνει τους προμηθευτές να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα

Η Aldi ενθαρρύνει τους προμηθευτές να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα
Η Aldi Nord δημοσίευσε την τρίτη έκθεσή της για την αειφορία και αύξησε ταυτόχρονα τους κλιματικούς της στόχους.
Η Aldi Nord -η οποία περιλαμβάνει το Βέλγιο, τη Δανία, τη Γαλλία, το βόρειο τμήμα της Γερμανίας, το Λουξεμβούργο, την Πολωνία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τις Κάτω Χώρες και το Trader Joes στις Ηνωμένες Πολιτείες- επέλεξε να ενταχθεί στη διεθνή πρωτοβουλία Science Based Targets Initiative.
Η οποία αποσκοπεί να διατηρήσει την αύξηση της θερμοκρασίας σε παγκόσμιο επίπεδο κάτω από 2 βαθμούς Κελσίου, όπως συμφωνήθηκε στη Διάσκεψη του Παρισιού για το κλίμα το 2015. Σε αυτό το πλαίσιο, η λιανεμπορική αλυσίδα υποσχέθηκε να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά 40% έως το επόμενο έτος.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως η Aldi επενδύει σε βιώσιμα καταστήματα εδώ και χρόνια, διασφαλίζοντας ότι υπάρχουν ηλιακά πάνελ στις στέγες, ο φωτισμός είναι ενεργειακά αποδοτικός κ.ο.κ.
Ωστόσο, τώρα υποστηρίζει ότι το 95% των συνολικών λιανικών εκπομπών συμβαίνει έξω από τα καταστήματα, αναγκάζοντας την αλυσίδα να ζητήσει από τους προμηθευτές της να συμμετάσχουν ενεργά στην όλη διαδικασία καταπολέμησής του φαινομένου.
Στο Βέλγιο, η Aldi έχει ξεχωρίσει 145 προμηθευτές, οι οποίοι προκαλούν την πλειονότητα των εκπομπών άνθρακα.
«Σε πρώτη φάση, πρόκειται να καθορίσουμε μια σειρά από αποτελεσματικά μέτρα, όπως λ.χ. την βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής, μείωση των απορριμμάτων, ανακύκλωση συσκευασιών κ.ά.”, σύμφωνα με τον Stefaan De Schepper, υπεύθυνος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) της Aldi στο Βέλγιο.
Στη συνέχεια, η τελευταία αναμένεται να υποστηρίξει τους προμηθευτές για την επίτευξη των προκαθορισμένων στόχων.
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.