24 Απρ 2024
READING

Τα παιδιά ανακάλυψαν εκ νέου την Barbie

2 MIN READ

Τα παιδιά ανακάλυψαν εκ νέου την Barbie

Τα παιδιά ανακάλυψαν εκ νέου την Barbie

Η Mattel ξεπέρασε τις τριμηνιαίες προσδοκίες πωλήσεων, καθώς οι πελάτες της στράφηκαν στις κούκλες Barbie και τα παιχνίδια τύπου Uno προκειμένου να αντιμετωπίσουν με κάποιον τρόπο το lockdown, ως απόρροια του κορωνοϊού.

Στελέχη της κατασκευάστριας εταιρείας παιχνιδιών δήλωσαν πως αναμένουν ότι οι πωλήσεις της θα βελτιωθούν κατά τους επόμενους μήνες, σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του έτους, βοηθούμενοι από το γεγονός πως ενδέχεται τα σχολεία σε πολλές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών να παραμείνουν κλειστά, καθώς η πανδημία του Covid-19 δείχνει ισχυρά ανακλαστικά και αντοχή ακόμη.

Το άνοιγμα των καταστημάτων παιχνιδιών βοηθά επίσης τις πωλήσεις, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο YnonKreiz να υποστηρίζει πως μόνο το 4% των καταστημάτων λιανικής πώλησης, που συνήθως αντιπροσωπεύουν περίπου το 8% των συνολικότερων πωλήσεων της εταιρείας, παρέμεναν κλειστά στα τέλη Ιουνίου.

Συνολικά, περίπου το 30% των καταστημάτων λιανικής της Mattel αναγκάστηκαν να τεθούν εκτός λειτουργίας από τα τέλη Μαρτίου.

Οι ακαθάριστες πωλήσεις της Mattel στις ΗΠΑ και τον Καναδά αυξήθηκαν κατά 3% το δεύτερο τρίμηνο, κυρίως λόγω της αύξησης της ζήτησης για τα διάφορα avatar των εμβληματικών κουκλών και παιχνιδιών Barbie της εταιρείας, του επιτραπέζιου Uno, καθώς επίσης και των λούτρινων παιχνιδιών “Baby Yoda”.

Συνολικά, οι ακαθάριστες πωλήσεις του brand της Barbie αυξήθηκαν κατά 7%, φτάνοντας στα 199,3 εκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ωστόσο, οι καθαρές πωλήσεις της Mattel υποχώρησαν σχεδόν 15%, διαμορφούμενες στα 732,1 εκατομμύρια δολάρια, καθώς η πτώση σε ότι αφορά τα συνολικότερα οικονομικά μεγέθη ελέω της πανδημίας του Covid-19, έπληξε τη ζήτηση στις αγορές του εξωτερικού.

Παρόλα αυτά, τα δεδομένα που κατάφερε να πετύχει η Mattel ξεπέρασε τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών, που κινούνταν πέριξ των 678,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η καθαρή ζημιά αυξήθηκε στα 109,2 εκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, έναντι $108 εκατομμυρίων το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.