19 Απρ 2024
READING

Η Walmart επιχειρεί εκ νέου να πουλήσει την Asda

1 MIN READ

Η Walmart επιχειρεί εκ νέου να πουλήσει την Asda

Η Walmart επιχειρεί εκ νέου να πουλήσει την Asda

Η Walmart γνωστοποίησε πως επανεκκίνησε τις προσπάθειές της να πουλήσει τη βρετανική θυγατρική της Asda, διαδικασία την οποία είχε «παγώσει» εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μάλιστα, η κορυφαία λιανεμπορική αλυσίδα σε παγκόσμιο επίπεδο έχει ήδη ξεκινήσει συνομιλίες με μικρό αριθμό εξωτερικών επενδυτών, οι οποίοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν μερίδιο στη βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Νωρίτερα φέτος, τρεις πλευρές (Apollo Global Management, TDR Capital και Lone Star Funds) πραγματοποίησαν διαπραγματεύσεις εξαγοράς με τη Walmart, ωστόσο η πανδημία επέδρασε καταλυτικά, διακόπτοντας τις συνομιλίες.

Η Walmart προσπαθεί τελευταία να πουλήσει την Asda, ενώ υπό αυτό το πρίσμα είχε μάλιστα συνάψει σχετική συμφωνία με την Βρετανική ανταγωνίστριά της, Sainsburys.

Παρόλα αυτά, το deal δεν ευοδώθηκε σε γάμο, καθώς η Βρετανική αντιμονοπωλιακή επιτροπή αντιτάχθηκε στη συμφωνία, προβάλλοντας επιφυλάξεις για την πρόκληση διαταραχών στην ίδια την αγορά.

Η Walmart απέκτησε την προαναφερθείσα αλυσίδα το 1999, ωστόσο τα τελευταία χρόνια καθώς επανεξέταζε τη διεθνή στρατηγική της, αποφάσισε να επικεντρωθεί σε αγορές όπως η Ινδία και η Κίνα, όπου και θεωρεί πως υπάρχει ο κατάλληλος χώρος να αναπτυχθεί μέσω της σύναψης συμμαχιών με τοπικούς εταίρους, όπως λ.χ. το JD.com.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.