24 Απρ 2024
READING

Google-Amazon σε κόντρα για την κυριαρχία αναζήτησης προιόντων στο e-commerce

1 MIN READ

Google-Amazon σε κόντρα για την κυριαρχία αναζήτησης προιόντων στο e-commerce

Google-Amazon σε κόντρα για την κυριαρχία αναζήτησης προιόντων στο e-commerce

Μία ακόμα πρωτοβουλία προκειμένου να καταστεί ο νούμερο ένα προορισμός ηλεκτρονικών αγορών υλοποιεί η Google.

Σε μια στιγμή κατά την οποία οι έμποροι διαμαρτύρονται ότι το Amazon τους επιβαρύνει με όλο και μεγαλύτερα κόστη, η Google ανακοίνωσε ότι καταργεί τη χρέωση που επέβαλλε στους retailers προκειμένου οι χρήστες να μπορούν να αγοράζουν απευθείας από την υπηρεσία Google Shopping.

Πρόκειται για την τελευταία μιας σειράς πρωτοβουλιών της εταιρείας, με στόχο να καταστήσει ευκολότερο και πιο οικονομικό για τους εμπόρους να προβάλλουν τα προϊόντα τους στους εκατομμύρια χρήστες που καταφεύγουν καθημερινά στη μηχανή αναζήτησής της.

Αν και η Google κατέχει τα πρωτεία στην αναζήτηση, μόνο το 22% των Αμερικανών ξεκινά να ψάχνει για προϊόντα σε αυτήν, με τους μισούς σχεδόν καταναλωτές να κάνουν το πρώτο βήμα έρευνας αγοράς στo Amazon.

Αν και το Google Shopping είναι σε λειτουργία εδώ και χρόνια, οι retailers έπρεπε να αγοράσουν διαφήμιση προκειμένου να τοποθετήσουν τα προϊόντα τους και σε περίπτωση που επιτύγχαναν πώληση μέσω της Google, αυτή κρατούσε προμήθεια έως και 12% από τη συναλλαγή.

Η εταιρεία απομακρύνει πλέον όλα αυτά τα προσκόμματα και έχει ήδη ξεκινήσει να προβάλλει δωρεάν λίστες προϊόντων απευθείας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.