25 Απρ 2024
READING

Η Microsoft σε ρεκόρ πωλήσεων εν μέσω αύξησης για gaming και δουλειάς από το σπίτι

2 MIN READ

Η Microsoft σε ρεκόρ πωλήσεων εν μέσω αύξησης για gaming και δουλειάς από το σπίτι

Η Microsoft σε ρεκόρ πωλήσεων εν μέσω αύξησης για gaming και δουλειάς από το σπίτι

Η Microsoft έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών, σημειώνοντας ρεκόρ τριμηνιαίων εσόδων, καθώς τόσο οι τάσεις για περισσότερο gaming όσο και δουλειά από το σπίτι αυξάνουν τις πωλήσεις.

Ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε έσοδα τέταρτου τριμήνου ύψους 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πολύ πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών στα 36,54 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για ολόκληρο το έτος η Microsoft πέτυχε επίσης ρεκόρ πωλήσεων και κερδών, αυξάνοντας 14% και 13% σε 143 δισεκατομμύρια δολάρια και 44,28 δισεκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.

Το τμήμα υπολογιστών και gaming αντιπροσώπευε τη μεγαλύτερη αύξηση κερδών κατά τη διάρκεια του τριμήνου, με τις πωλήσεις να αυξάνονται 14% στα 12,9 δισεκατομμύρια δολάρια, σχεδόν 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών.

Αυτό βοήθησε σε μεγάλο βαθμό τόσο από μια σημαντική ώθηση στο gaming κατά τη διάρκεια του lockdown, και η υψηλή ζήτηση για προσωπικούς υπολογιστές καθώς η εργασία από το σπίτι έγινε ο κανόνας.

Εν τω μεταξύ, το business unit Azure, ένας σημαντικός ανταγωνιστής της Amazon Web Services, σημείωσε πωλήσεις ύψους 13,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων που φτάνουν περίπου 17% υψηλότερα από τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών.

Παρά αυτήν την ανάπτυξη, το τμήμα «Intelligent Cloud» μειώθηκε από 59% το προηγούμενο τρίμηνο σε 47%.

Επίσης, το σκέλος «Productivity & Business Solutions», το οποίο περιλαμβάνει το LinkedIn και το Teams, σημείωσε αύξηση 6% στα 11,8 δισεκατομμύρια δολάρια, ελαφρώς χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών στα 11,91 δισεκατομμύρια δολάρια.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.