25 Απρ 2024
READING

Η Unilever θέτει προς πώληση τον τομέα του τσαγιού

2 MIN READ

Η Unilever θέτει προς πώληση τον τομέα του τσαγιού

Η Unilever θέτει προς πώληση τον τομέα του τσαγιού

Η Unilever ξεπέρασε τις προσδοκίες του περασμένου εξαμήνου, καθώς τα κέρδη αυξήθηκαν ακόμη και κατά τη διάρκεια της κρίσης του Covid-19. Ωστόσο, η εταιρεία αποφάσισε να εκποιήσει -το μεγαλύτερο μέρος, τουλάχιστον- του τομέα τσαγιού.

Παρά την παγκόσμια πανδημία, ο κύκλος εργασιών της Unilever κατά το εξάμηνο μειώθηκε μόλις κατά 1,6%, διαμορφούμενος στα 25,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Την ίδια στιγμή, η μείωση του οργανικού κύκλου εργασιών ήταν μόλις 0,1%.

Τα δε, λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 3,8% στα 5,1 δισεκατομμύρια ευρώ – σημαντικά υψηλότερα από τα 4,7 δισεκατομμύρια ευρώ που προέβλεπαν οι οικονομικοί αναλυτές.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 10% στα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Μέγεθος που προήλθε από την έντονη αύξηση της κατανάλωσης τροφίμων, παγωτού και τσαγιού και δη κατά την περίοδο εγκλεισμού στο σπίτι.

Μπορεί τα προαναφερθέντα στοιχεία και δεδομένα να κρίνονται ως θετικά, η Unilever ανακοίνωσε ότι ήθελε να πουλήσει το μεγαλύτερο μέρος του τομέα τσαγιού της, συμπεριλαμβανομένου του brand Lipton.

Υπογραμμίζεται πως οι περισσότερες από τις πωλήσεις τσαγιού πραγματοποιούνται σε μαύρο τσάι, το οποίο φαίνεται να γίνεται λιγότερο δημοφιλές στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.

Κι ενώ η Unilever επιδιώκει να διατηρήσει τον τομέα τσαγιού της στην Ινδία και την Ινδονησία, οι περισσότερες από τις υπόλοιπες αντίστοιχες δραστηριότητες πρόκειται να εκχωρηθούν προς ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.

Μόνο η συνεργασία με την PepsiCo, σχετικά με το παγωμένο τσάι Lipton, αναμένεται να διασωθεί στο υπό διαμόρφωση νέο τοπίο. Ασφαλώς και δεν πρόκειται για μεγάλη έκπληξη, καθώς η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι εξετάζει τη δυνατότητα εκποίησης του κλάδου τσαγιού από τον περασμένο Ιανουάριο, κιόλας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.