25 Απρ 2024
READING

Η Coca-Cola ανανεώνει το προϊοντικό της πορτφόλιο

3 MIN READ

Η Coca-Cola ανανεώνει το προϊοντικό της πορτφόλιο

Η Coca-Cola ανανεώνει το προϊοντικό της πορτφόλιο

Η κρίση που ενέσκηψε από τον Covid-19, σε συνάρτηση με το αβέβαιο μακροοικονομικό περιβάλλον που ενδέχεται να τραβήξει επί μακρόν, προετοιμάζει τις διοικητικές ομάδες επιχειρήσεων και οργανισμών σε παγκόσμιο επίπεδο για ένα ενδεχόμενο που μπορεί να διαρκέσει από δύο έως και τρία χρόνια!

Υπό αυτό το πρίσμα, σε ποικίλες αλλαγές στο χαρτοφυλάκιο των brand της, αλλά και στην συνολικότερη διαδικασία καινοτομίας που ακολουθεί, αποσκοπώντας στη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς της, προβαίνει η CocaCola Co.

«Αναμφίβολα αξιοποιούμε την κρίση ως καταλύτη για την επιτάχυνση του επιχειρηματικού μετασχηματισμού μας, που ήταν ήδη σε εξέλιξη», δήλωσε ο James Robert B. Quincey, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της CocaCola Co, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με οικονομικούς αναλυτές για τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του τρέχοντος έτους.

Ο στόχος θα είναι να αναπτυχθεί ένα χαρτοφυλάκιο προϊόντων που συνδυάζει ισχυρές παγκόσμιες μάρκες με τοπικά, όσο και περιφερειακά brand.

«Πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί σε ότι αφορά την καλλιέργεια και την ανάπτυξη μικρότερων, πιο ανθεκτικών προτάσεων, με την ταυτόχρονη έξοδό μας από ορισμένα zombie brands, και δεν αναφέρομαι μόνο στις αντίστοιχες μονάδες διατήρησης αποθεμάτων (SKUs).

Για παράδειγμα, από τα 400 βασικά μας brand, περισσότερα από τα μισά αφορούν σε μεμονωμένες χώρες, με μικρή έως καθόλου δυναμική κλιμάκωσης.

Αρκεί να αναφέρω πως τα συνολικά συνδυασμένα έσοδα των εν λόγω εμπορικών σημάτων είναι περίπου 2% του συνόλου του τζίρου μας.Αυξάνουν πιο αργά από τον μέσο όρο της εταιρείας, αλλά ο καθένας χρειάζεται ακόμα πόρους και επενδύσεις», ανέφερε ο κ. Quincey.

Αναφορικά με τις αλλαγές στη διαδικασία καινοτομίας της εταιρείας, αναμένεται να επικεντρωθούν σε μεγαλύτερα, πιο επεκτάσιμα «στοιχήματα» που ταυτόχρονα επιδεικνύουν καλύτερη πειθαρχία στον πειραματισμό, σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντας Σύμβουλο της εταιρείας.

 «Ανεβάζουμε το επίπεδο και προσθέτουμε περισσότερη πειθαρχία στον αγωγό καινοτομίας μας έναντι καθορισμένων κριτηρίων, είτε με την πρόσληψη νέων καταναλωτών, την αύξηση της συχνότητας των υπαρχόντων καταναλωτών ή / και την αύξηση του σχετικού περιθωρίου.

Δίχως αμφιβολία ηγούμαστε σε παγκόσμια στοιχήματα, όπως λ.χ. τη συνεχιζόμενη ευκαιρία με μειωμένες προσφορές ζάχαρης στο brand Coke. Ταυτόχρονα, σχεδιάζουμε να δώσουμε έμφαση και προτεραιότητα στα κέντρα καινοτομίας και δη σε ότι αφορά σε προϊόντα, συσκευασίες και εξοπλισμό.

Για παράδειγμα, ανακοινώσαμε την εισαγωγή αθόρυβων μηχανημάτων Freestyle στις ΗΠΑ, που επιτρέπουν στους καταναλωτές να επιλέγουν και να σερβίρονται το αναψυκτικό της αρεσκείας τους δια μέσω της χρήσης της φορητής τους συσκευής και δη σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και φυσικά χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσουν λογαριασμό ή να «κατεβάσουν» μια εφαρμογή.

Αυτό είναι ένα παράδειγμα αξιοποίησης της αυξημένης ευελιξίας για τη δημιουργία μιας λύσης, τη δοκιμή και τη διάθεσή της σε λίγους μήνες», σημείωσε ο ισχυρός άνδρας της The CocaCola Co.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.