Οι Walmart, Target και CVS συνασπίζονται ώστε να επανεφεύρουν την πλαστική σακούλα μιας χρήσης

Οι Target, Walmart, CVS Health και άλλες επιχειρήσεις με λιανεμπορική λειτουργία αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να ανακαλύψουν εκ νέου την πλαστική σακούλα μίας χρήσης.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το Κέντρο Κυκλικής Οικονομίας του Closed Loop Partners, η νέα δράση υπό την επωνυμία “Beyond the Bag”των λιανεμπορικών γιγάντων στοχεύει στο να ανακαλύψει εκ νέου την τσάντα λιανικής μιας χρήσης, εντοπίζοντας, δοκιμάζοντας και εφαρμόζοντας βιώσιμες λύσεις σχεδιασμού και μοντέλα που εξυπηρετούν με πιο βιώσιμο τρόπο τον σκοπό της τρέχουσας τσάντας λιανικής.

Συλλογικά, οι συμμετέχοντες στο προαναφερθέν consortium έχουν δεσμεύσει περισσότερα από 15 εκατομμύρια δολάρια για την έναρξη της πρωτοβουλίας “Beyond the Bag”.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελετών, περισσότερες από 100 δισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες μίας χρήσης χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ κάθε χρόνο και λιγότερο από το 10% αυτών ανακυκλώνεται.

Σε ετήσια βάση, οι πλαστικές σακούλες λιανικής είναι από τα κορυφαία 10 είδη που καταλήγουν σε παραλίες και πλωτές οδούς παγκοσμίως.

Υπό αυτό το πρίσμα, η πρωτοβουλία στοχεύει να λάβει μια ολιστική εικόνα της πρόκλησης και των λύσεων, ευθυγραμμίζοντας την ευκολία των καταναλωτών και την καινοτομία προϊόντων με την εξίσου σημαντική υποδομή για ανάκτηση ή επαναχρησιμοποίηση οποιωνδήποτε εναλλακτικών λύσεων αναπτυχθούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here