19 Απρ 2024
READING

Η Unilever σχεδιάζει εξαγορές και είχε θετική έκπληξη από τις πωλήσεις

2 MIN READ

Η Unilever σχεδιάζει εξαγορές και είχε θετική έκπληξη από τις πωλήσεις

Η Unilever σχεδιάζει εξαγορές και είχε θετική έκπληξη από τις πωλήσεις

Η Unilever επισήμανε ότι η πανδημία δεν μείωσε την διάθεση της για εξαγορές και ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα έσοδα, τα οποία ενισχύθηκαν από τις αγορές αντισηπτικών χεριών και παγωτού για οικιακή κατανάλωση.

Οι μετοχές της Unilever σημείωσαν άνοδο έως και 8,1% μετά τον αιφνιδιασμό της αγοράς από τις σταθερές πωλήσεις που ανακοίνωσε. Σημειώνεται ότι οι εκτιμήσεις των αναλυτών προέβλεπαν μείωση των εσόδων.

Η κατασκευάστρια εταιρεία του παγωτού Ben & Jerry εξακολουθεί να αναζητά ευκαιρίες εξαγορών κατά τους τελευταίους έξι μήνες, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της, Alan Jope.

 

«Εάν προκύψουν καλές ευκαιρίες, είμαστε σίγουρα σε ισχυρή θέση, ειδικά με τον υγιή ισολογισμό μας, για να τις εκμεταλλευτούμε», δήλωσε ο Jope.

Η αγγλο-ολλανδική εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία αλλαγής της διπλής νομικής δομής της.

«Παρακάτω, αυτό θα μπορούσε να μας δώσει ευκαιρίες να εξετάσουμε περισσότερες μετασχηματιστικές εξαγορές», δήλωσε ο Jope. «Αλλά θέλω να τονίσω ότι δεν υπάρχει τίποτα τέτοιας φύσης στο ραντάρ μας αυτή την εποχή».

Οι πωλήσεις της εταιρείας υποχώρησαν οριακά κατά 0,3% στο δεύτερο τρίμηνο. Οι αναλυτές προέβλεπαν μείωση κατά 3,9%.

Για να ανταποκριθεί στις αλλαγές που σημειώθηκαν στη ζήτηση των καταναλωτών, η Unilever αύξησε την ικανότητά της να παράγει απολυμαντικό χεριών κατά περίπου 600 φορές και επέκτεινε τη διάθεση της μάρκας ειδών προσωπικής υγιεινής Lifebuoy σε περισσότερες από 50 αγορές.

Η Unilever δήλωσε επίσης ότι σκοπεύει να διατηρήσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες τσαγιού στην Ινδία και την Ινδονησία, καθώς και τα μερίδια στα έτοιμα ποτά, ακόμη και όταν προσπαθήσει να πουλήσει την υπόλοιπη μονάδα.
Τα περιουσιακά στοιχεία που πουλά έχουν ετήσια έσοδα 2 δισεκατομμυρίων ευρώ (2,3 δισεκατομμύρια δολάρια).
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.