Η Best Buy σημείωσε ισχυρές πωλήσεις με τη επιστροφή των εργαζομένων της

Best Buy Huntington Beach, CA

Η Best Buy ανέφερε πως οι πωλήσεις του δεύτερου τριμήνου του τρέχοντος έτους αυξήθηκαν περίπου κατά 2,5% έως τις 18 Ιουλίου, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Αυτό περιλαμβάνει αύξηση πωλήσεων 2% στις ΗΠΑ και περίπου 8% διεθνώς.

Οι online πωλήσεις έχουν αυξηθεί έως και 255% κατά το β’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν στελέχη της αλυσίδας, οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, αλλά και tablet από τους πελάτες καθοδηγούν αυτές τις πωλήσεις.

«Η ισχυρή ζήτηση των καταναλωτών, σε συνδυασμό με τις εμπειρίες αγορών που δίνουν έμφαση στην ασφάλεια και την ευκολία, έχει συμβάλει στην παραγωγή των αποτελεσμάτων των πωλήσεών μας μέχρι σήμερα», τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Best Buy, Corie Barry.

Το Best Buy παρουσίασε έντονη ζήτηση στις πρώτες εβδομάδες της πανδημίας καθώς οι πελάτες αγόρασαν ποικίλες συσκευές κουζίνας, οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών και φορητούς υπολογιστές για να τους βοηθήσουν να μαγειρέψουν, να εκπαιδευτούν αι να εργαστούν από το σπίτι.

Όσο για τα φυσικά καταστήματα, μετέτρεψαν πλήρως την λειτουργία τους, υιοθετώντας ένα μοντέλο pickup-only παραλαβής στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων. Κι αυτό, παρά το γεγονός πως το Best Buy θεωρήθηκε απαραίτητο κατάστημα από την πλευρά των ίδιων των καταναλωτών.

Στα μέσα Απριλίου, ωστόσο, η Best Buy ανέφερε πως προβαίνει στην απόλυση περίπου 51.000 ωριαίων υπαλλήλων, συμπεριλαμβανομένων -σχεδόν- όλων των εργαζομένων με μερική απασχόληση, μειώνοντας ταυτόχρονα τις αμοιβές των υψηλόβαθμων στελεχών της.

Περίπου το 82% των υπαλλήλων πλήρους απασχόλησης και καταστημάτων παρέμειναν στη μισθοδοσία.

Τα έσοδα και τα κέρδη της Best Buy μειώθηκαν το πρώτο τρίμηνο, το οποίο έληξε στις 2 Μαΐου 2020. Την ίδια στιγμή, οι πωλήσεις στα ίδια καταστήματα μειώθηκαν κατά 5,3%.

Ξεκινώντας τον Μάιο -στην αρχή του δεύτερου τριμήνου- η αλυσίδα Best Buy επιτρέπει στους πελάτες της να επιστρέφουν σταδιακά στα φυσικά καταστήματα, αλλά μόνο με ραντεβού.

Από τα μέσα Ιουνίου, έδωσε το «πράσινο φως» στους μισούς υπαλλήλους της να επιστρέψουν στις εργασίες τους, ενώ την ίδια στιγμή επιτρέπει στους πελάτες να εισέρχονται δίχως ραντεβού σε περισσότερα από 800 καταστήματα.

Καθώς τα εταιρικά καταστήματα της Best Buy ξεκίνησαν και πάλι την λειτουργία τους από τις 15 Ιουνίου, αυτομάτως οι φυσικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά περίπου 15%, ενώ οι αντίστοιχες διαδικτυακές ενισχύθηκαν κατά 185% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Το σύνολο -σχεδόν- των 1000 καταστημάτων της εταιρείας άνοιξαν εκ νέου τις πόρτες τους από τις 22 Ιουνίου.

Η Best Buy υπογράμμισε ότι θα καλύψει το κόστος των παροχών υγείας έως τις 5 Σεπτεμβρίου για τους υπαλλήλους της που είναι εγγεγραμμένοι σε πρόγραμμα υγείας, αλλά παραμένουν σε αναστολή σύμβασης.