26 Απρ 2024
READING

Οι αεροπορικές εταιρείες ζητούν πρόγραμμα δοκιμών για την επανέναρξη των αεροπορικών διατλαντικών ταξιδιών

2 MIN READ

Οι αεροπορικές εταιρείες ζητούν πρόγραμμα δοκιμών για την επανέναρξη των αεροπορικών διατλαντικών ταξιδιών

Οι αεροπορικές εταιρείες ζητούν πρόγραμμα δοκιμών για την επανέναρξη των αεροπορικών διατλαντικών ταξιδιών

Μια σειρά από κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες κάλεσαν τις κυβερνήσεις να δημιουργήσουν ένα κοινό πρόγραμμα δοκιμών Covid-19 ώστε να επιτρέψουν την επανέναρξη των ταξιδιών μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης, το οποίο εξακολουθεί να είναι σε μεγάλο βαθμό περιορισμένο.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία της British Airways, International Airlines Group (IAG), η American Airlines, η UnitedAirlines και η Lufthansa συγκαταλέγονται μεταξύ των αερομεταφορέων που υπέγραψαν και απέστειλαν σχετική επιστολή τόσο προς τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Mike Pence όσο και την Ευρωπαία επίτροπο εσωτερικών υποθέσεων, Ylva Johansson, ζητώντας από τις αντίστοιχες κυβερνήσεις να εξετάσουν τη χρήση δοκιμών προκειμένου να επιτρέψουν στους επιβάτες να επανεκκινήσουν τα διατλαντικά ταξίδια.

Όπως υποστηρίζουν οι προαναφερθείσες εταιρείες, τα ταξίδια μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ είναι ζωτικής σημασίας για την παγκόσμια οικονομία και θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψή τους.

Σύμφωνα με την σχετική επιστολή: «Αναγνωρίζουμε ότι η δοκιμή παρουσιάζει μια σειρά από προκλήσεις, ωστόσο θεωρούμε πως ένα πιλοτικό πρόγραμμα δοκιμών για τη διατλαντική αγορά θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για την κυβέρνηση και τη βιομηχανία να συνεργαστούν».

Επί του παρόντος, η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) δεν επιτρέπει στους κατοίκους των ΗΠΑ να επισκέπτονται τις χώρες-μέλη της, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο έχει διατηρήσει τις ΗΠΑ σε μια λίστα χωρών από τις οποίες οι ταξιδιώτες πρέπει να απομονωθούν για 14 ημέρες κατά την άφιξή τους στη χώρα.

Ομοίως, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να απαγορεύουν τα περισσότερα ταξίδια από την Ε.Ε. και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν ακόμη πτήσεις μεταξύ των περιοχών για την πραγματοποίηση βασικών ταξιδιών.

Ενώ τα ευρωπαϊκά έθνη έχουν σημειώσει σημαντική βελτίωση στα ποσοστά μόλυνσης από κορωνοϊό κατά τις τελευταίες εβδομάδες, οι ΗΠΑ σημείωσαν μεγάλη αύξηση σε νέες περιπτώσεις έπειτα από την απόφαση ορισμένων κρατών να ανοίξουν σταδιακά τμήματα της οικονομίας τους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.