20 Απρ 2024
READING

Τουλάχιστον 70 νέα καταστήματα εγκαινιάζει εντός του 2020 η Aldi στις ΗΠΑ

2 MIN READ

Τουλάχιστον 70 νέα καταστήματα εγκαινιάζει εντός του 2020 η Aldi στις ΗΠΑ

Τουλάχιστον 70 νέα καταστήματα εγκαινιάζει εντός του 2020 η Aldi στις ΗΠΑ

Η εκπτωτική αλυσίδα διάθεσης ειδών παντοπωλείου, Aldi, στοχεύει να λειτουργήσει περισσότερα από 70 καινούρια καταστήματα στις ΗΠΑ έως το τέλος του τρέχοντος έτους, ευελπιστώντας πως θα προσελκύσει νέους πελάτες, ενδεχομένως και αποσπώντας σημαντικό μέρος από τους άμεσους ανταγωνιστές της.

Η εκπτωτική λιανεμπορική αλυσίδα βρίσκεται στα μέσα μιας πενταετούς προσπάθειας συνολικού ύψους 5,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να εγκαινιάσει τη λειτουργία νέων σημείων πώλησης, να ανασχεδιάσει και εκσυγχρονίσει τα υφιστάμενα και να προσθέσει σημαντική ποικιλία των ειδών παντοπωλείου που διαθέτει.

Συνολικά, η εταιρεία επιθυμεί να αποτελέσει τον τρίτο μεγαλύτερο λιανοπωλητή ειδών παντοπωλείου στις ΗΠΑ, έπειτα από τις Walmart και Kroger, λειτουργώντας περισσότερα από 2.500 καταστήματα έως το τέλος του 2022.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα σχέδια επέκτασης της Aldi αναμένεται να την φέρουν στην περιοχή του Φοίνιξ για πρώτη φορά, ενώ ταυτόχρονα θα προσθέσει ακόμη περισσότερα καταστήματα σε Πολιτείες όπως η Νέα Υόρκη, το Τέξας, το Κάνσας και η Καλιφόρνια.

Επιπροσθέτως, η  εταιρεία το 2021 θα εγκαινιάσει τη λειτουργία μιας καινούριας περιφερειακής έδρας και κέντρο διανομής στο Loxley της Αλαμπάμα, έτσι ώστε να υποστηρίξει την περαιτέρω ανάπτυξη.

Με την πανδημία, η Aldi έχει άλλους παράγοντες που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν υπέρ της: οι Αμερικανοί ξοδεύουν περισσότερα σε είδη παντοπωλείου από το συνηθισμένο και αναζητούν προσφορές λόγω της αύξησης των τιμών, της υψηλής ανεργίας και της οικονομικής αβεβαιότητας.

Την ίδια στιγμή, οι δαπάνες για είδη παντοπωλείου είναι περίπου 10% στα παντοπωλεία και τις οργανωμένες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 12 Ιουλίου 2020 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας αγοράς IRI.

Σε εκπτωτικές αλυσίδες, όπως λ.χ. οι Aldi και Dollar General, είναι ακόμη υψηλότερο – πλησιάζει το 15% έως 20% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την ανάλυση της ίδιας εταιρείας.

Η Aldi US αποτελεί θυγατρική της γερμανικής εταιρείας, Aldi Sud, η οποία εγκαινίασε τα πρώτα καταστήματά της στις ΗΠΑ το 1976.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.