24 Απρ 2024
READING

428 εκατομμύρια δολάρια για bonus εργαζομένων από την Walmart

2 MIN READ

428 εκατομμύρια δολάρια για bonus εργαζομένων από την Walmart

428 εκατομμύρια δολάρια για bonus εργαζομένων από την Walmart

Το ποσό των 428 εκατομμυρίων δολαρίων για την καταβολή πρόσθετων bonus προς τους εργαζομένους της, αναμένεται να διαθέσει η Walmart, ενώ την ίδια στιγμή ανακοίνωσε πως τα καταστήματά της θα παραμείνουν κλειστά κατά την Ημέρα των Ευχαριστιών στα τέλη του προσεχούς Νοεμβρίου.

Το καινούριο bonus θα δοθεί στους ωρομίσθιους υπαλλήλους της Walmart ως μια έμπρακτη ευγνωμοσύνη της για το γεγονός ότι εργάστηκαν σκληρά και ανελλιπώς κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, οι ωρομίσθιοι υπάλληλοι πλήρους απασχόλησης θα λάβουν 300 δολάρια, ενώ οι μερικής απασχόλησης και οι έκτακτοι εργαζόμενοι θα λάβουν $150.

Η Walmart αποτελεί τον μεγαλύτερο εργοδότη στον τομέα των λιανεμπορικών αλυσίδων στις ΗΠΑ, ενώ κατά την διάρκεια της πανδημίας προσέλαβε περισσότερους από 400.000 υπαλλήλους προκειμένου να συνεισφέρουν ώστε να «γεμίζουν» τα ράφια των αποθεμάτων, να καθαρίσουν τα φυσικά καταστήματα, καθώς επίσης και να ικανοποιούν τις online παραγγελίες.

Κατά τους τελευταίους μήνες, οι καταναλωτές στις ΗΠΑ δείχνουν να ξοδεύουν περισσότερα όταν πραγματοποιούν τις αγορές τους.

Αρκεί να αναφερθεί πως η μέση αξία απόδειξης στα Walmart αυξήθηκε κατά 16% κατά την διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2020, όπως ανέφερε σχετικά ο Οικονομικός Διευθυντής της, Brett Biggs.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι εργαζόμενοι έπρεπε να εργαστούν για να ανταποκριθούν στην ισχυρή ζήτηση και να θέσουν σε κίνδυνο ή εν γένει αυξημένο βαθμό ρίσκου την υγεία τους.

Η Walmart έχει υιοθετήσει έναν αυξανόμενο αριθμό μέτρων ασφαλείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένης της παροχής προστατευτικής μάσκας προσώπου και της θερμομέτρηση  των εργαζομένων.

Επιπροσθέτως, κατά τις τελευταίες ημέρες απαιτεί απ’ όλους τους πελάτες της να φορούν μάσκες ή καλύμματα προσώπου.

Η κορυφαία λιανεμπορική αλυσίδα σε παγκόσμιο επίπεδο έχει καταβάλει δύο ακόμη ειδικά μπόνους στους υπαλλήλους της. Το συνολικό ύψος των bonusξεπέρασαν το 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια!

Τα κέρδη της Walmart ανήλθαν σε 14,88 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι πωλήσεις της διαμορφώθηκαν σε $524 δισεκατομμύρια κατά την διάρκεια του 2019.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Walmart, σημειώνεται πως τα καταστήματά της – και το εμπορικό σήμα Sam’s Club – θα παραμείνουν κλειστά κατά την Ημέρα των Ευχαριστιών, προκειμένου να επιδείξουν εμπράκτως την εκτίμησή τους και για τους εργαζόμενους.

«Γνωρίζουμε ότι φέτος αποτέλεσε μια δοκιμαστική χρονιά και οι συνεργάτες μας έχουν ήδη αυξηθεί. Ελπίζουμε ότι θα απολαύσουν μια ξεχωριστή Ημέρα των Ευχαριστιών στο σπίτι, με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες στους ανθρώπους μας για όλες τις προσπάθειές τους», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο John Furner, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Walmart U.S.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.