24 Απρ 2024
READING

H Nike ανακοίνωσε αλλαγές στο management και περικοπή θέσεων εργασίας

2 MIN READ

H Nike ανακοίνωσε αλλαγές στο management και περικοπή θέσεων εργασίας

H Nike ανακοίνωσε αλλαγές στο management και περικοπή θέσεων εργασίας

Η Nike  ανακοίνωσε χθες μια σειρά αλλαγών στην ηγεσία, καθώς και περικοπές θέσεων εργασίας. Οι ανακατατάξεις γίνονται τη στιγμή που κάνει προσπάθεια να επικεντρωθεί στην ψηφιακή της επιχείρηση για να πουλήσει πιο άμεσα τα προϊόντα, καθώς η πανδημία του κορονoϊού αλλάζει τις αγοραστικές συνήθειες.

Η εταιρεία είπε ότι οι αλλαγές που πραγματοποιεί θα οδηγήσουν σε «καθαρή απώλεια θέσεων εργασίας σε ολόκληρη την εταιρεία».

Η κίνηση αυτή, θα φέρει στην εταιρεία περίπου 200 εκατομμύρια έως 250 εκατομμύρια δολάρια. Στις 31 Μαΐου 2019, η Nike είχε περίπου 76.700 υπαλλήλους παγκοσμίως, σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή της.

Ο εκπρόσωπος της, αρνήθηκε να αναφέρει πόσες θέσεις εργασίας θα επηρεαστούν, αλλά επέμεινε ότι αυτή δεν είναι μια κίνηση μείωσης του κόστους. Αντιθέτως, προορίζεται να επενδύσει πόρους σε ισχυρότερα μέρη της επιχείρησης.

Ο νέος  CEO της εταιρείας, John Donahoe, είχε υπαινιχθεί όταν η Nike ανέφερε κέρδη τον περασμένο μήνα, ότι προσπαθούσε να πάρει μία κατεύθυνση προς τις ψηφιακές πωλήσεις, καθώς ο κορονοϊός, άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές πραγματοποιούν τις αγορές τους.

Το τελευταίο τρίμηνο σημείωσε καθαρή απώλεια τετάρτου τριμήνου και μείωση των πωλήσεων κατά 38% σε ετήσια βάση. Παρόλα αυτά, οι ψηφιακές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 75%, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 30% των συνολικών της εσόδων. Σημειώνεται ότι οι αγοραστές έδειξαν μεγαλύτερη προτίμηση στα αθλητικά παπούτσια.

Η Nike, θεωρήθηκε ως μια από τις ισχυρότερες εταιρείες του κλάδου, που κατάφερε να επιβιώσει ακόμα και με απώλειες εν μέσω κρίσης.

Τα έσοδα το 2019, αυξήθηκαν σε περισσότερα από 39 δισεκατομμύρια δολάρια, από τα 36,4 δισεκατομμύρια του προηγούμενου χρόνου. Η εταιρεία επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στην επένδυση σε δικά της καταστήματα και ιστότοπους, παρά στα πολυκαταστήματα.

Κατέχει επίσης το εμπορικό σήμα Converse, ενώ έχει 384 καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων καταστημάτων στις ΗΠΑ, από την τελευταία ετήσια κατάθεση της.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.