23 Απρ 2024
READING

Η Starbucks επεκτείνει τις υπηρεσίες παραγγελιών στην Κίνα μέσω πολλαπλών εφαρμογών της Alibaba

2 MIN READ

Η Starbucks επεκτείνει τις υπηρεσίες παραγγελιών στην Κίνα μέσω πολλαπλών εφαρμογών της Alibaba

Η Starbucks επεκτείνει τις υπηρεσίες παραγγελιών στην Κίνα μέσω πολλαπλών εφαρμογών της Alibaba

Οι πελάτες της Starbucks στην Κίνα έχουν την δυνατότητα να παραγγείλουν κάθε καφέ, ποτό, αναψυκτικό που διαθέτει η αμερικανική αλυσίδα μέσω του marketplace Taobao της Alibaba και στην mobile εφαρμογή χαρτών για κινητά Amap, έπειτα από σχετική συμφωνία που συνήψαν οι Starbucks και Alibaba, επεκτείνοντας μια συνεργασία που χρονολογείται από το 2018.

Η δυνατότητα προπαραγγελίας και παραλαβής από το ίδιο το κατάστημα μέσω της εφαρμογής της Starbucks για κινητά με την επωνυμία “Starbucks Now”, η οποία μέχρι πρότινος ήταν διαθέσιμη μόνο στην εφαρμογή της αμερικανικής αλυσίδας, αναμένεται να επεκταθεί σε τέσσερις πλατφόρμες Alibaba, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής τοπικών υπηρεσιών Koubei και της εφαρμογής ψηφιακών πληρωμών Alipay.

Η εκτεταμένη υπηρεσία επιτρέπει στα Starbucks να αλληλεπιδράσουν με περισσότερους Κινέζους καταναλωτές μέσω πολλαπλών καναλιών που αξιοποιούν τη βάση χρηστών ψηφιακής οικονομίας της Alibaba, που προσεγγίζει σχεδόν το 1 δισεκατομμύριο άτομα.

Οι εφαρμογές Alipay και Koubei προσφέρουν επίσης τη δυνατότητα παραγγελίας και παράδοσης από τα Starbucks.

Κατά την διάρκεια της τελευταίας διετίας, οι πελάτες είναι σε θέση να παραγγείλουν delivery μέσω της σχετικής εφαρμογής της Alibaba, Ele.me, στο πλαίσιο μιας σχέσης συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο πλευρές το 2018.

Μάλιστα, αυτή σηματοδότησε την πρώτη φορά κατά την οποία η Starbucks Corp προσέφερε μια επίσημη online υπηρεσία delivery στην Κινεζική αγορά.

Η εταιρεία Starbucks δήλωσε ότι αναμένει πως οι πωλήσεις της στην Κίνα, η οποία και αποτελεί την μεγαλύτερη υπό ανάπτυξη αγορά της, θα ανακάμψουν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου έπειτα από μια βαθιά πτώση που βίωσε εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.