Οι πιλότοι της Air France επεξεργάζονται συμφωνία για την πραγματοποίηση χαμηλού κόστους εσωτερικές πτήσεις

Η Air FranceKLM κατάφερε να συνάψει μια προσωρινή συμφωνία με Γάλλους πιλότους για τη μεταφορά ορισμένων εγχώριων υπηρεσιών στη χαμηλού κόστους θυγατρική της, Transavia, καθώς ο όμιλος αεροπορικών εταιρειών επιταχύνει την αναδιάρθρωση έπειτα από την κρίση του κορωνοϊού.

Μάλιστα, ήδη ένα προσχέδιο συμφωνίας βρίσκεται στο τραπέζι, ωστόσο ακόμη δεν έχει υπογραφεί καθώς βρίσκεται υπό την διαδικασία έγκρισης από τα μέλη της, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ένωσης πιλότων SNPL της Air France.

Ο γαλλο-ολλανδικός όμιλος στοχεύει να μειώσει περίπου 7.580 θέσεις εργασίας μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση σε ότι αφορά την επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19 και μια επακόλουθη «ελεύθερη» πτώση στα παγκόσμια ταξίδια στο σύνολό τους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας, Ben Smith επιταχύνει τον σχεδιασμό, την λήψη και την εφαρμογή μέτρων μείωσης του κόστους, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς γαλλικών εγχώριων υπηρεσιών από την Air France και την επιχειρηματική της μονάδα HOP! στην Transavia.

Η εν λόγω κίνηση απαιτεί μια σειρά από μεταβολές στις υφιστάμενες συνδικαλιστικές συμφωνίες, οι οποίες επί του παρόντος παρεμποδίζουν τον ελεύθερο ανταγωνισμό αναφορικά με την πραγματοποίηση των εσωτερικών διαδρομών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here