18 Απρ 2024
READING

Η Coca-Cola εξορθολογίζει το brand portfolio της

1 MIN READ

Η Coca-Cola εξορθολογίζει το brand portfolio της

Η Coca-Cola εξορθολογίζει το brand portfolio της

Σε κατάργηση των «zombie brands» της ανακοίνωσε ότι θα προβεί η The Coca-Cola Company, προκειμένου να εστιάσει στις μεγαλύτερες και πιο κερδοφόρες σειρές της.

Με φόντο την «πιο δύσκολη και περίπλοκη» περίοδο στην ιστορία της, η εταιρεία αποφάσισε να απομακρύνει τα μικρότερα και λιγότερα αποδοτικά brands, ώστε να βγει από την κρίση ταχύτερα και δυνατότερη από τον ανταγωνισμό.

Μιλώντας σε συνάντηση με τους επενδυτές, ο CEO James Quincey, ανέφερε: «Πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά στο χτίσιμο και την ανάπτυξη μικρότερων και πιο ανθεκτικών προτάσεων, εγκαταλείποντας τα zombie brands».

Η Coca-Cola διαθέτει αυτή τη στιγμή περίπου 400 master brands, παραδέχεται ωστόσο ότι περισσότερα από τα μισά είναι τοπικά brands μικρής κλίμακας, τα οποία αντιπροσωπεύουν μόλις το 2% των συνολικών εσόδων της εταιρείας, συνεχίζοντας όμως να απορροφούν πόρους.

Η Coca-Cola έχει υιοθετήσει ένα σύστημα οργάνωσης τριών επιπέδων για τα brands της από το 2019, κατατάσσοντάς τα σε leaders –τα μεγαλύτερα-, explorers -αυτά με προοπτική να γίνουν disruptors- και challengers -όσα έχουν την ικανότητα να γίνουν leaders. Το σύστημα αυτό διατηρείται, αλλά τα κριτήρια αξιολόγησης για τη μετάβαση από το ένα στάδιο στο άλλο γίνονται πλέον εξαιρετικά απαιτητικά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.