25 Απρ 2024
READING

Αυξημένες κατά 16% οι πωλήσεις της Domino’s Pizza στις ΗΠΑ

2 MIN READ

Αυξημένες κατά 16% οι πωλήσεις της Domino’s Pizza στις ΗΠΑ

Αυξημένες κατά 16% οι πωλήσεις της Domino’s Pizza στις ΗΠΑ

Η Dominos Pizza ανέφερε ότι οι τριμηνιαίες πωλήσεις των ίδιων καταστημάτων της στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 16,1%, καθώς ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές παραγγέλνουν παράδοση και takeout πίτσας κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η αλυσίδα δαπάνησε περίπου 11 εκατομμύρια δολάρια σε έξοδα που σχετίζονται με τον Covid-19, συμπεριλαμβανομένης της αμοιβής για προσωπικό που αδυνατούσε να εργαστεί και την προμήθεια εξοπλισμού ατομικής προστασίας.

Την ίδια στιγμή, κλήθηκε να αντιμετωπίσει χαμηλότερα έσοδα από royalties της τάξεως των 7 εκατομμυρίων δολαρίων, εξαιτίας του λουκέτου που αναγκάστηκαν να βάλουν ορισμένα καταστήματα.

Παρόλα αυτά, εξοικονόμησε περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια από έξοδα ταξιδιών που δεν πραγματοποιήθηκαν.

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου που ολοκληρώθηκε στις 14 Ιουνίου 2020, οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 13,4% και διαμορφώθηκαν στα 920 εκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για $911,5 εκατομμύρια που προέβλεπαν οι αναλυτές.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είμαστε σε θέση να αυξήσουμε το μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά από αυτήν την πανδημία», τόνισε ο Οικονομικός Διευθυντής της Dominos Pizza, Jeff Lawrence.

Οι πωλήσεις των ίδιων καταστημάτων στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 16,1%, ενώ αυτές των διεθνών καταστημάτων της Dominos ενισχύθηκαν μόλις κατά 1,3%.

Βέβαια, σε αυτή την κατάσταση συνέβαλε καταλυτικά και το μεγαλύτερο πλήθος σημείων πώλησης που αναγκάστηκαν να τεθούν εκτός λειτουργίας εξαιτίας του γενικευμένου lockdown. Ακόμη και σήμερα, κάτι λιγότερο από 600 εστιατόρια Dominos παραμένουν κλειστά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dominos, Ritch Allison ανέφερε ότι οι καταναλωτές ξοδεύουν περισσότερα για τις παραγγελίες πίτσας τους, συχνά προκειμένου να έχουν περίσσευμα φαγητού και για την επόμενη ημέρα.

Επιπροσθέτως, υπογράμμισε πως η εταιρεία αναμένει από τους καταναλωτές να έχουν υψηλότερες προσδοκίες σχετικά με την ασφάλεια και τις ανέπαφες εμπειρίες κατά το εγγύς μέλλον.

Η αλυσίδα εγκαινίασε την λειτουργία 39 νέων καταστημάτων στις ΗΠΑ, καθώς επίσης και 45 σημείων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.