24 Απρ 2024
READING

Η Toyota βλέπει περαιτέρω ανάκαμψη στην παγκόσμια παραγωγή οχημάτων τον Αύγουστο

1 MIN READ

Η Toyota βλέπει περαιτέρω ανάκαμψη στην παγκόσμια παραγωγή οχημάτων τον Αύγουστο

Η Toyota βλέπει περαιτέρω ανάκαμψη στην παγκόσμια παραγωγή οχημάτων τον Αύγουστο

Η Toyota Motor Corp αναμένεται να παράγει κατά 2% λιγότερα οχήματα παγκοσμίως τον Αύγουστο σε σχέση με ότι είχε αρχικά προγραμματίσει, όπως ανέφεραν στελέχη της Ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς διαθέτουν απτές ενδείξεις πως η παραγωγή ανακάμπτει σταδιακά από μια απότομη πτώση που οφείλεται στην πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, η Ιαπωνική εταιρεία δήλωσε ότι είχε ως στόχο να παράξει 15.000 λιγότερα οχήματα από τους αρχικούς της σχεδιασμούς, η οποία ανερχόταν σε περίπου 750.000 αυτοκίνητα.

Η μείωση του Αυγούστου δείχνει να είναι μικρότερη από τη μείωση του 10% που παρατηρήθηκε τον Ιούλιο και 40% τον Ιούνιο.

Οι παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες δείχνουν αργά, αλλά σταθερά πως επιστρέφουν -ως ένα βαθμό- στην παραγωγή οχημάτων σε ρυθμούς που να είναι εγγύτερα προς ότι ίσχυε πριν ενσκήψει η πανδημία του κορωνοϊού.

Βέβαια, δεν παραλείπουν να προβλέπουν πως τόσο η παραγωγή, όσο και οι πωλήσεις θα είναι αισθητά χαμηλότερες σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2019.

Το ανανεωμένο σχέδιο παραγωγής της Toyota αντιπροσωπεύει μια μείωση της παραγωγής κατά 9% εν συγκρίσει με ένα χρόνο νωρίτερα.

Μάλιστα, στελέχη της εταιρείας ανέφεραν ότι θα παράγουν 6.000 λιγότερα οχήματα στις εγκαταστάσεις της στην Ιαπωνία και 9.000 λιγότερα στις αντίστοιχες που εδρεύουν στο εξωτερικό.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.