Ένας ζωολογικός κήπος με «ζώα» από LEGO

Στον ζωολογικό κήπο του Σαν Αντόνιο πολλά από τα «ζώα» δεν χρειάζονται καθημερινό τάισμα και ακόμα και τα πιο άγρια από αυτά δεν είναι κλεισμένα σε κλουβιά. Ο λόγος; Είναι φτιαγμένα από τουβλάκια Lego.

Καθώς οι κήποι και τα πάρκα ανοίγουν στο κοινό, οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου του Σαν Αντόνιο θέλησαν να προσελκύσουν το διστακτικό κοινό με ένα νέο, πρωτότυπο πρότζεκτ, δημιουργώντας ρέπλικες άγριων και εξωτικών ζώων σε φυσική κλίμακα.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά «γλυπτά» ζώων, φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από τουβλάκια Lego σε φυσικές στάσεις, χωρίς καν να βγουν από το αυτοκίνητό τους καθώς πρόκειται για έκθεση drive-through.

Η δουλειά ήταν επίπονη και μόνο για την οικογένεια «πάντα», χρειάστηκαν 53.460 τουβλάκια και 405 ώρες δουλειάς.

Η έκθεση «Wild Connections» (Άγριοι Δεσμοί) δημιουργήθηκε από τον διάσημο νεοϋορκέζο καλλιτέχνη Sean Kenney που συνεργάζεται επαγγελματικά με την Lego. Η έκθεση, με πάνω από 30 γλυπτά θα διαρκέσει έως τις 5 Σεπτεμβρίου.Συνολικά χρησιμοποιήθηκαν πάνω από τρία εκατομμύρια τουβλάκια.

Εκτός από την έκθεση των γλυπτών, ο ζωολογικός κήπος φιλοξενεί φυσικά και ολοζώντανα πλάσματα που χρειάζονται καθημερινή φροντίδα.

Τα λειτουργικά κόστη για την επιβίωση τους και τις ανάγκες του κήπου είναι τεράστια – περίπου μισό εκατομμύριο δολάρια σε εβδομαδιαία βάση.

Μόλις επετράπη η επαναλειτουργία του, ο κήπος άνοιξε διαδρομές drive-through χρεώνοντας 32 δολάρια την είσοδο ανά αυτοκίνητο για όσους είχαν το ετήσιο πάσο ενώ οι υπόλοιποι έπρεπε να καταβάλουν 60 δολάρια για να μπουν και να δουν από την θέση του οδηγού τα άγρια ζώα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here